Vliegticket Chili of ticket Argentinië; informatie

Heffingen tickets Argentinië/Chili

Bij het boeken van vluchten en dus ook voor je ticket Argentinië / Chili, geldt een substantieel aantal heffingen. Alle onderstaande, onvermijdbare heffingen zijn opgenomen in de totaalprijs zoals vermeld op deze website. In onze email offertes tref je tevens een uitsplitsing van dit totaal-tarief. Dit is belangrijk want de autoriteiten en/of luchtvaartmaatschappijen behouden het recht belastingen en heffingen alsnog aan te passen. Onze site-totaaltarieven geven de op het moment van publicatie bekende situatie weer en worden regelmatig aangepast. Inbegrepen zijn:

Betaling Chili of Argentinië ticket

De luchtvaartmaatschappijen verlangen van ons binnen enkele dagen een volledige betaling. Nadat de vlucht is ingeboekt ontvang je per e-mail een factuur, welke gewoon per bank of giro kan worden voldaan. Voor de kosten van het landgedeelte geldt uiteraard dat je 15 % aanbetaalt en 2 maanden tevoren het restant overmaakt. Soms moet een ticket voor een speciaal of actietarief zelfs binnen een termijn van 24 tot 96 uur betaald zijn en zijn de eventuele annuleringskosten hoog. Een annuleringskostenverzekering kan problemen voorkomen.

Je (E-)ticket Argentinië / Chili

Bijna alle maatschappijen zijn al over gegaan naar E-tickets. Bij een e-ticket zijn alle gegevens opgeslagen in het reserveringssysteem van de maatschappij. Je ontvangt na het boeken een A4-‘tje met een reserveringsnummer en vluchtschema. Het verschil tussen een E-ticket en een regulier ticket, is dat het laatste een waardedocument is. Een E-ticket is alleen een bevestigingsnummer. Mocht je het verliezen, dan is een kopie zo geregeld.

Aan boord

Een non-stop vlucht is zonder enige tussenlanding, een directe vlucht betekent niet overstappen, maar er kan wel een of meer (technische) tussenstop(s) worden gemaakt. Een ‘stop-over’ is een stop van meer dan 24 uur of meerdaagse onderbreking van je vlucht. Op bijna alle vluchten mag tegenwoordig niet meer gerookt worden. Meer informatie kun je krijgen bij de betreffende maatschappij. Soms wordt een vlucht uitgevoerd door een andere maatschappij, waarmee de airline in internationaal verband samenwerkt. Is dit tevoren bekend, dan informeren we je hierover. Als je lang in het vliegtuig zit is het belangrijk alert te zijn op trombose.

Vliegticketgarantie

De laatste jaren is het aantal luchtvaartmaatschappijen dat in financiële moeilijkheden is gekomen aanzienlijk geweest. Om te voorkomen dat klanten die een vliegticket boeken bij het failliet gaan van een luchtvaartmaatschappij hun geld kwijt zijn, heeft Riksja Argentinië de Vliegticketgarantie. Hierdoor zijn alle klanten van Riksja Argentinië er van verzekerd dat zij hun geld terug krijgen bij een faillissement van een luchtvaartmaatschappij, tot een maximum van € 2.000.- per ticket. Klik hier voor de details over de voorwaarden van deze garantie.

Inchecken/stoelreservering/maaltijden

Soms kun je met het nummer op je vliegticket Argentinië / Chili al voor vertrek naar Schiphol inchecken op de website van de maatschappij. Ook het zelf maken van een stoelreservering is bij steeds meer maatschappijen mogelijk, bij boeking of vanaf een bepaalde periode voor vertrek. Kinderen, baby’s en minder validen mogen geen stoelen bij de uitgangen boeken. Ook een maaltijdvoorkeur is zelf via hun website op te geven.

Vluchttijden, herbevestigen

De exacte vluchttijden staan in het vliegticket Chili of ticket Argentinië vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden. Eventuele wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij zijn voorbehouden. Check deze dus voortijdig.
Vluchten moeten soms worden herbevestigd bij de luchtvaartmaatschappij, en wel 72 uur voor vertrek van de terug- of doorvlucht. Wanneer je op de heen- of terugreis een stopover maakt, let dan wel op dat je herbevestigt voor je aan je nieuwe vlucht begint. Doorgaans bel je ter plaatse met het lokale kantoor en krijg je een bevestiging door. De verantwoordelijkheid tot herbevestigen ligt bij de reiziger. Onze lokale agent kan hierbij, tegen een geringe vergoeding, ook behulpzaam zijn. Veelal bel je zelf vanuit hotel met de reserveringsafdeling van de airline. De receptie heeft of zoekt het telefoonnummer voor je op (gezien veelvuldige wijzigingen is dit niet bij het ticket te geven).

Bagage

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor de bagage. De toegestane bagagevrijdom van je vlucht staat vermeld in je ticket. Daarnaast mag er, onafhankelijk van de klasse waarin je reist, 1 stuk handbagage worden meegenomen, dit moet onder de stoel of in de bagagebak passen en heeft een maximale afmeting van 50x40x25 cm en niet zwaarder zijn dan 7 kg. Klik hier voor meer informatie met betrekking tot de handbagage. Informatie over tarieven en voorwaarden voor afwijkende bagage en eventueel overgewicht is tevoren op te vragen. Je bent verplicht alle bagage van binnen -en buitenkant van naam en adres te voorzien.

Persoonsgegevens

Riksja Argentinië houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Echter, als gevolg van internationale wetgeving zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht lokale autoriteiten toegang te geven tot passagiersgegevens. Klik hier voor een overzicht van de reisvoorwaarden die Riksja hanteert.

Administratiekosten Riksja Argentinië bij ticket Argentinië / Chili aanpassingen

Naamswijziging in boeking: € 15,- p.p. (plus airline-kosten: LET OP: deze kosten kunnen enorm oplopen. In sommige gevallen staat de airline geen enkele wijziging toe en moet er een geheel nieuw ticket worden gekocht. Belangrijk dat de namen overeenkomen met het paspoort)

Overige wijzigingen waarbij een nieuw ticket moet worden uitgegeven: € 20,- p.p. (plus airline-kosten)

(Deel)annuleringskosten: € 20,- p.p. (plus 100% van de vluchtfactuur, zie de Riksja Travel Reisvoorwaarden

Verwerking terugbetaling: € 15,- p.p.

Terug naar het overzicht van de vluchttarieven van Argentinië en Chili