Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Visum, geld & gezondheid in Argentinië en Chili

  Agentinie visum en geld informatiePaspoort en visum voor je vakantie Argentinië en Chili

  Voor een vakantie in Argentinië en Chili heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is. Lekker makkelijk dus. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die goed is voor 90 dagen verblijf. Bij vertrek (over land of per vliegtuig) lever je die toeristenkaart weer in, dus bewaar hem goed in je paspoort.

  Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Argentinië in Den Haag om de immigratieregels te checken met betrekking tot jouw nationaliteit, zie https://www.erlebekuba.deepbaj.mrecic.gov.ar/neerla of met die van Chili: www.echile.nl

   

  Kinderen hebben eigen paspoort nodig:

  Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

  Bij vliegen via of naar Amerika:

  Als je reist naar of via de USA, dan dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op de volgende website: https://esta.cbp.dhs.gov. Het invullen duurt ca. een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

  Chili en Argentinie vakantie: bepakt en bezaktGeldzaken in Argentinië en Chili

  De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. De koers in februari 2014: € 1 = ARS$ 11. De munteenheid in Chili is de Chileense peso. In februari 2014 was de koers: € 1 = CLP$ 750,-.

  Pinnen kan in Argentinië en Chili vrijwel overal. In elk geval op luchthavens en in alle steden. Je mag maximaal 3 keer per dag 300 pesos opnemen. Ook kan een machine kapot of leeg zijn, zorg wel altijd dat je wat reservegeld cash op zak hebt. In de natuurparken Torres del Paine en in El Chalten zijn geen banken of pinautomaten.

  Je pinpas kun je niet vanzelfsprekend buiten Europa gebruiken. Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

  Credit Card: Zowel Visa, Mastercard, als American Express kaarten zijn in Argentinië en Chili wijdverbreid geaccepteerd als betaalmiddel.

  In restaurants, cafés, aan taxichauffeurs en andere dienstverleners, is 10% fooi gebruikelijk als je tevreden bent over de service.

  Voor je Argentinie Chili vakantie geldt: petje op Gezond op vakantie in Argentinië en Chili

  Voor een vakantie in Argentinië en Chili zijn op dit moment geen inentingen verplicht. Inentingen tegen DTP, Hepatitis A en Gele Koorts worden wel aanbevolen. Voor de tropische gebieden in het noorden van Argentinië (Iguazú) worden een gele koorts vaccinatie aanbevolen. Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kan je contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD, Travel Clinic, Tropencentrum, polikliniek voor infectieziekten of Tropische geneeskunde of een in reizigersadvisering gespecialiseerde huisarts. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten. De rekening wordt rechtstreeks naar je zorgverzekering gestuurd, wel zo handig. Vaak worden het consult en/of de vaccinaties zelf ook nog eens vergoed.

  Omdat de adviezen regelmatig aan wijzigingen onderhevig zijn, kan hieraan geen aansprakelijkheid worden verbonden.

   

  Verplicht in Brazilië:

  Een gele koorts vaccinatie is verplicht wanneer je voor aankomst in Brazilië in Argentinië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Peru, Suriname en Venezuela ben geweest. Je moet bij de grens en/of op de luchthaven dan aan kunnen tonen dat je tegen gele koorts bent ingeënt. Anders is een gele koorts vaccinatie alleen aanbevolen.

  Bovenstaande informatie is afkomstig van gezondopreis.nl en www.minbuza.nl

  Argentinie en Chili: hygiene tijdens het etenHet spreekt voor zich dat je zelf voorzorgsmaatregelen treft, zoals het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen in de avond en eventueel gebruik maken van een antimuggen middel. Dit geldt met name voor het waterrijke merengebied in de zomer (dec-mar) en het tropische noordoosten (Iguazú). Let altijd op de kwaliteit van het drinkwater.

  Petje en antizonnebrand heb je overal nodig in de zomermaanden, vooral in het noordwesten (Salta / San Pedro de Atacama) en als je op het water bent, bijvoorbeeld bij Peninsula Valdes, het merengebied of tijdens de trekking in Torres del Paine.

   

  Stel je reis samen met Argentinië bouwstenen
  of
  ga terug naar de hoofdpagina