vakantie Agentinie en Chili: visa en paspoorten

Visum, geld & gezondheid in Argentinië en Chili

Agentinie visum en geld informatiePaspoort en visum voor je vakantie Argentinië en Chili

Voor een vakantie in Argentinië en Chili heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is. Lekker makkelijk dus. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort en een toeristenkaart die goed is voor 90 dagen verblijf. Bij vertrek (over land of per vliegtuig) lever je die toeristenkaart weer in, dus bewaar hem goed in je paspoort.

Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, neem dan contact op met de ambassade van Argentinië in Den Haag om de immigratieregels te checken met betrekking tot jouw nationaliteit.

Chili en Argentinie vakantie: bepakt en bezaktGeldzaken in Argentinië en Chili

De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. De koers in februari 2019: €1 = ARS $42. De munteenheid in Chili is de Chileense peso. In februari 2019 was de koers: €1 = CLP $744.

Pinnen kan in Argentinië en Chili vrijwel overal. In elk geval op luchthavens en in alle steden. Wel is het belangrijk je te realiseren dat pinnen in Argentinië erg duur is. Je betaalt per transactie en kunt maximaal €80‐€100 per keer opnemen uit de automaat. Voordeliger is het om ter plaatse euro’s te wisselen. We raden hierom aan een voorraadje contant geld mee te nemen om ter plaatse te wisselen. In de natuurparken Torres del Paine en in El Chalten zijn geen banken of pinautomaten dus zorg dat je hier voldoende contant geld bij je hebt.

Je pinpas kun je niet vanzelfsprekend buiten Europa gebruiken. Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

Credit Card: Zowel Visa, Mastercard, als American Express kaarten zijn in Argentinië en Chili geaccepteerd als betaalmiddel.

In restaurants, cafés, aan taxichauffeurs en andere dienstverleners, is 10% fooi gebruikelijk als je tevreden bent over de service.

Voor je Argentinie Chili vakantie geldt: petje op Gezond op vakantie in Argentinië en Chili

Voor een vakantie in Argentinië en Chili zijn op dit moment geen inentingen verplicht. Inentingen tegen DTP, Hepatitis A en Gele Koorts worden wel aanbevolen. Voor de tropische gebieden in het noorden van Argentinië (Iguazú) worden een gele koorts vaccinatie aanbevolen. Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kan je contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD, Travel Clinic, Tropencentrum, polikliniek voor infectieziekten of Tropische geneeskunde of een in reizigersadvisering gespecialiseerde huisarts. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten. De rekening wordt rechtstreeks naar je zorgverzekering gestuurd, wel zo handig. Vaak worden het consult en/of de vaccinaties zelf ook nog eens vergoed.

Omdat de adviezen regelmatig aan wijzigingen onderhevig zijn, kan hieraan geen aansprakelijkheid worden verbonden.

Zwanger?

Wellicht heb je onlangs in het nieuws gehoord over het zika-virus dat gevaarlijk kan zijn voor ongeboren kinderen. Het door muggen overgedragen virus werd in 2014 ontdekt, maar lijkt zich nu verder te verspreiden, wat bij sommige reizigers voor onrust zorgt. Op dit moment lijkt het virus nog niet in Argentinië voor te komen. Voor zover bekend lopen volwassenen geen gevaar. Bekende symptomen zijn koors en uitslag. Vaak is iemand na een week weer in orde. Er is op dit moment geen negatief reisadvies voor landen waar het virus geconstateerd is.

Zwangere vrouwen wordt door het RIVM echter afgeraden om in de gebieden te reizen waar het virus actief is. Kijk voor advies en veel gestelde vragen over het zika-virus op de website van het RIVM. Niet zwanger? Smeer je dan – vooral overdag – goed in met een muggenwerend middel.

Ben je van plan een reis te boeken met Riksja Peru of heb je een reis bij ons geboekt en heb je twijfels of vragen. Neem dan gerust contact met ons op. Is dit voor jou een reden om je reisplannen te wijzigen? Kijk dan bij onze bestemmingen buiten Latijns Amerika van Riksjatravel.

Verplicht in Brazilië:

Een gele koorts vaccinatie is verplicht wanneer je voor aankomst in Brazilië in Argentinië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Peru, Suriname en Venezuela ben geweest. Je moet bij de grens en/of op de luchthaven dan aan kunnen tonen dat je tegen gele koorts bent ingeënt. Anders is een gele koorts vaccinatie alleen aanbevolen.

Bovenstaande informatie is afkomstig van gezondopreis.nl en www.minbuza.nl

Argentinie en Chili: hygiene tijdens het etenHet spreekt voor zich dat je zelf voorzorgsmaatregelen treft, zoals het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen in de avond en eventueel gebruik maken van een antimuggen middel. Dit geldt met name voor het waterrijke merengebied in de zomer (dec-mar) en het tropische noordoosten (Iguazú). Let altijd op de kwaliteit van het drinkwater.

Petje en zonnebrandcrème heb je overal nodig in de zomermaanden, vooral in het noordwesten (Salta / San Pedro de Atacama) en als je op het water bent, bijvoorbeeld bij Peninsula Valdes, het merengebied of tijdens de trekking in Torres del Paine.

 

Stel je reis samen met Argentinië bouwstenen
of
ga terug naar de hoofdpagina