chili-lopen-cuernosJe eigen Chili reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Chili reizen van twee of drie dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Chili reis samenstellen. Daarnaast kun je een combinatie maken met onze bouwstenen in Argentinië. Ook kun je een van onze individuele Argentinië en Chili rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Argentinië specialisten Corina en Renate helpen je graag verder.

Kies je favoriete Argentinië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Santiago de Chile
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Veel Chili reizen starten in de hoofdstad Santiago de Chile, een levendige Latijns-Amerikaanse stad. Bij aankomst wordt je naar je knusse slaapplek in het centrum gebracht, waarna je de stad kunt ontdekken. Voor een ontspannen start plannen we een meet en greet in voor meer uitleg over je reis.

Voeg deze bouwsteen toe aan je Argentinië reis!

Reisschema: wijnstreek Santiago de Chile
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 335,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Liever een rustigere start van je reis, dan kun je ervoor kiezen om na aankomst in Santiago de Chile door te reizen naar de Maipo vallei, een wijnvallei op ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago. Zo kun je na aankomst direct genieten van een Chileense ‘vino tinto’ en uitzicht over de wijnvelden.

Er is geen excursie ingepland zodat je rustig kunt bijkomen van je heenvlucht, en zelf kiest hoe actief je wilt zijn. Natuurlijk kun je deze Santiago Maipo bouwsteen ook aan het einde van je Chili reis doen, om uitgerust en ontspannen het vliegtuig in te gaan. 
verder lezen

Reisschema: San Pedro de Atacama
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 297,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

De droogste woestijn ter wereld ligt niet in Afrika maar in het noorden van Chili: de Atacamawoestijn. Ook hier zijn de klimaatveranderingen merkbaar; in 2011 viel er een dik pak sneeuw en begin 2012 een aantal fikse regenbuien… Het merendeel van het jaar is het een surrealistische wereld van gortdroge vlaktes en grillige rotsformaties.

Je verblijft in San Pedro, een klein dorp met witte adobe huizen en kerken en het is tevens hét vertrekpunt van tochten de woestijn in. We regelen een namiddagexcursie naar de maanvallei. De zonsondergang zorgt voor een kleurenspektakel terwijl de maan langzaam omhoog klimt en de temperatuur in rap tempo daalt, als een levend schilderij. Wil je naar Chili reizen en San Pedro de Atacama ontdekken? Bekijk deze bouwsteen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Er lopen lama’s op de maan
San Pedro de Atacama - hotel met zwembad
x
+
Reisschema: Temuco – Pucon – Puyehue – Puerto Varas of v.v.
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 672,- p.p. bij 2 personen (incl. 6 dagen economy auto)
Reisperiode: september - mei

Veel reizigers beschrijven Chili met het woord ‘langgerekt’ en koppelen daar direct reizen per vliegtuig aan. Zonde vinden wij want je ziet dan weinig van het landschap onderweg. Per huurauto ontdekten wij het midden van Chili met redelijk tot goede wegen en voldoende bewegwijzering.

Laat de Panamerican Highway voor wat het is en slinger langs vulkaantoppen en uitgestrekte, vlakke meren. We regelen tijdens je Chili reis een wandeling over gestolde lava met uitzicht op de bekende vulkaan Villarica. Onze overnachting in het merengebied Chili bovenop een berg met uitzicht op het meer én de vulkaan is voor ons de kers op de al zo lekkere taart.
verder lezen

Reisschema: Punta Arenas
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 408,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Voordat het Panamakanaal gegraven werd, was Punta Arenas een drukke en belangrijke havenstad. Nu is het vooral een handig draaipunt met een luchthaven zodat je je Argentinië reis makkelijk kunt combineren met een Chili rondreis. Je verblijft twee nachten in de zuidelijkste stad van Chili met gekleurde huisjes, romantische parken en een hoop geschiedenis.

Mannen met verweerde zeemansgezichten en ankertatoeages lopen er rond. Breng je geen bezoek aan het Argentijnse schiereiland Valdez dan is dit tevens je ‘wildlife-bouwsteen’. De dag na aankomst tijdens deze Punta Arenas bouwsteen maak je een boottocht door de legendarische Magallanes Straat, naar een eiland met een grote pinguïnkolonie.
verder lezen

Reisschema: Torres del Paine
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 387,- p.p. bij 2 personen (incl. 2 dagen economy auto)
Reisperiode: oktober - mei

Het nationale park Torres del Paine is een van de populairste wandelgebieden ter wereld. Het ligt in het zuiden van Chili, in Patagonië en heeft scherpe rotsbergen en desolate (ijs)vlaktes. Het weer in dit deel van de wereld kan elke minuut van de dag omslaan. Daarom maak je een tweedaagse trip per huurauto naar het park.

Je bent tijdens deze korte Chili reis flexibel en daardoor is de kans groter dat je de bergpieken, gletsjermeren en oerbossen badend in zonlicht ziet. Je bepaalt zelf de route (rechtsom of linksom), rijdt de tourbussen voorbij en stopt wanneer je wilt. Een bed in de gezellige, gedeelde berghut is gereserveerd voor je Torres del Paine verblijf. Wanneer je het niet prettig vindt om een kamer te delen met andere reizigers kun je verblijven in een koepeltentje vlakbij de hosteria of kun je overnachten in een hotel in het nationale park. Zie de mogelijkheden en prijzen onderaan de pagina
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Eigenwijs rondje Torres
Eigenwijs rondje Torres - Special stay camping
Eigenwijs rondje Torres - Special stay hosteria
x
+
Reisschema: Torres del Paine
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 998,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Houd je van pittige wandeltochten en is de bouwsteen ‘eigenwijs rondje Torres’ niet actief genoeg? Kies dan voor deze uitdagende trekking Chili waarbij je zelfstandig met een routekaart door het nationale park Torres del Paine loopt. In vier dagen wandel je een route in de vorm van een ‘W’ waarbij je slaapt in eenvoudige berghutten samen met andere wandelfanaten.

Langs besneeuwde Andestoppen, diepblauwe meren en door de Patagonische steppe. Je bent flexibel, omdat je niet in een groep loopt waardoor je je eigen tempo aan kunt houden. Over de overnachtingen hoef je je geen zorgen te maken; de twee nachten voor en na de trekking en een plekje op de slaapzaal met slaapspullen tijdens de trekking Chili zijn geregeld.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Actief op Chileense hoogte
Actief op Chileense hoogte - Special stay camping
x
+
Reisschema: Paaseiland
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 460,- p.p. bij 2 personen, exclusief binnenlandse vluchten a € 600,- p.p.)
Reisperiode: gehele jaar

Bij het horen van ‘Paaseiland’ denk je misschien wel aan de avonturen van Kuifje of Oom Dagobert. Wij herinnerden ons in ieder geval de bekende beelden uit de stripverhalen. Het beroemde eiland hoort bij Chili maar ligt op ruim 5 uur vliegen vanaf Santiago de Chili.

Het weer op het eiland is wat wisselvallig maar vanwege de palmbomen, het strand en een gemiddelde temperatuur van zo’n 20 graden vinden wij het een heerlijk einde van je intensieve Chili rondreis. Je verblijft in een knusse posada met zwembad in het enige dorp op het eiland. Door de vele mogelijkheden laten wij aan jou over hoe je het Paaseiland Chili verkent; georganiseerd of op eigen houtje per auto of per fiets.
verder lezen

1
van
8
x

Verstuur je reisplan