Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Beginnen tussen ‘vinos tintos’

   Santiago Maipo valley

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: wijnstreek Santiago de Chile
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 325,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: gehele jaar

   De eerste dagen van je Chili reis breng je met dit startpakket Santiago Maipo door tussen de glooiende wijnvelden en rustieke bodega's. Na aankomst op het vliegveld van Santiago de Chile word je opgehaald door onze chauffeur en rijd je direct naar een groen wijngebied buiten de stad. Hier geniet je van schone luchten en uitzicht op de witgetopte Andesbergen. Volgens ons is dit een veel prettiger begin van je reis dan de met smog gevulde stad Santiago de Chile. Je kunt zelf kiezen hoe actief je deze eerste dagen wilt zijn: luier wat bij het zwembad van je comfortabele hotel, pak de fiets voor een korte tocht door de wijngaarden of breid je wijnkennis uit met een proeverij bij een van de vele bodega's in de Maipo vallei.

   Wanneer Santiago je laatste stop is voordat je naar huis vliegt, is het natuurlijk ook mogelijk om hier je laatste dagen door te brengen. Mocht je 's ochtends heel vroeg naar huis vliegen of het juist leuk vinden om de stad Santiago nog te bezoeken, dan kunnen we ook een stadshotel in het centrum voor je boeken.

   Overnachten: 2 nachten in sfeervolle bed&breakfast tussen de wijnvelden
   Excursie: meet & greet
   Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie (v.v.)
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • vlucht naar en van Santiago de Chile

   • maaltijden naast het ontbijt

   • entrees

   • fooien

   Rondreis Argentinie: wijnenDag 1 aankomst Santiago de Chile/Maipo vallei

   De Santiago Maipo bouwsteen begint zodra het vliegtuig landt in de hoofdstad van Chili, Santiago; de meeste internationale vluchten komen ’s ochtends aan. Nadat je de bagage hebt opgehaald word je in de hal opgewacht door onze chauffeur. Omdat wij Santiago nogal een chaotische en drukke stad vinden, kiezen we ervoor om je Chili reis te starten net buiten de stad. Na ongeveer anderhalf uur rijden van Santiago kom je in een glooiend heuvelland terecht, vol wijnranken en boomgaarden. Een fijne plek om bij te komen van je vlucht en je eerste verkenning van Chili te starten.

   Onderweg plannen we een meet & greet in met onze lokale agent, die je uitleg geeft over je reis en je de benodigde vouchers en tickets overhandigt. Wel zo prettig om persoonlijk ontvangen te worden, en handig om meteen eventuele vragen te kunnen stellen. Je slaapt vanavond in een bed&breakfast met uitzicht op de Andestoppen, tussen de wijngaarden.

   Dag 2 vrije tijd in de wijnvallei

   Start de dag vandaag met een ontbijt bij je hotel. Het Chileense ontbijt lijkt een beetje op ons Nederlandse ontbijt: brood met beleg, zowel hartig als zoet en koffie of thee erbij. Vandaag heb je de hele dag tot je eigen beschikking. In de omgeving zijn verschillende dingen te doen. Wij boekten ter plekke bijvoorbeeld een tour langs wijnboerderijen in de buurt. De Chileense wijnen zijn wereldberoemd en ook in Europese supermarktschappen vaak te vinden. Tijdens de tour bezoek je wijngaarden met Andesbergen op de achtergrond, daal je af in kelders met rijen houten tonnen waarin wijn ligt te rijpen en steek je je neus in glazen ‘tinto’ en ‘blanco’. Natuurlijk mag je bij de bodega’s de verschillende wijnen ook zelf proeven. Bij een aantal van onze accommodaties in de wijnvallei hebben ze fietsen beschikbaar, waarmee je de groene omgeving in eigen tempo kunt verkennen. Wil je lekker niksen vandaag, dan kan dat natuurlijk ook. Je hotel beschikt over een zwembad met uitzicht op de bergtoppen, waaraan je kunt uitrusten van de vlucht en alvast je reisgids kunt doorlezen met alle bijzondere plekken die je deze reis nog gaat aandoen.

   ’s Avonds kun je in de nabijgelegen plaats Pirque kiezen uit een van de restaurantjes die het dorp rijk is. Onze tip is het restaurant ‘La vaquita echá’, waar je rondom een patio kunt eten en waar een lokale band vaak tijdens het eten optreedt. Vooral een aanrader voor vleesliefhebbers!

   wijnvallei Santiago MaipoDag 3 Santiago Maipo, vertrek vallei

   Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. We plannen een transfer voor je in van de wijnvallei naar de luchthaven van Santiago (inbegrepen), voor het vervolg van je Chili reis.

   Vlieg vanuit Santiago de Chile in noordelijke richting naar Calama voor een bezoek aan de San Pedro de Atacama woestijn met onze bouwsteen Er lopen lama’s op de maan. Of vlieg naar de plaats Temuco, om in een paar dagen met eigen auto al slingerend door vulkanenland (het ‘lakedistrict’) naar Puerto Varas te rijden.