Wie was er ooit in Santiago?

Santiago de Chili

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Santiago de Chili
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: ontdek Santiago de Chili op eigen houtje
Reissom: € 138,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

✓ Ontdek in alle vrijheid de levendige hoofdstad van Chili
✓ Prettig start- of eindpunt tijdens een reis door langgerekt Chili
✓ Overnacht in een knusse bed and breakfast

Overnachten: 1 nacht in een bed&breakfast
Transport: aankomsttransfer met meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger
Maaltijden: 1x ontbijt
  • vlucht naar en van Santiago de Chili
  • maaltijden naast het ontbijt
  • entrees
  • fooien

Dag 1 – Santiago de Chili, aankomst

De bouwsteen begint zodra het vliegtuig landt in de hoofdstad; bij mooi weer is het uitzicht. Nadat je de bagage hebt opgehaald word je in de hal opgewacht en naar je slaapplek in het centrum van de stad gebracht. Onderweg plannen we een meet & greet in met onze lokale agent, die je uitleg geeft over je reis en je de benodigde vouchers en tickets overhandigt. De sfeer van je bed en breakfast is kleinschalig met een groene patio, houden vloeren en een huiselijke sfeer. Het is ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum met musea, theaters, historische gebouwen en pleintjes.

Santiago de Chili heeft 5 miljoen inwoners. Ze worden Santiaguinos genoemd en het zijn kalme en behulpzame mensen met een droog gevoel voor humor. De binnenstad is bezaaid met Spaanse koloniale gebouwen en oude kerken, naast moderne flats met spiegelramen, internationale restaurants en boetiekwinkels. Aan de oostkant zie je de besneeuwde pieken van het Andesgebergte liggen.

Omdat je al vroeg geland bent, heb je vandaag de tijd om de verschillende wijken van de stad te verkennen. In Santiago staat nieuw mooi in contrast met oud. Bezoek niet alleen deze Latijns Amerikaanse strijder Simón de Bolívar op het centrale plein, maar ook het grootste park Metropolitano, de Cerro San Cristobal en het overheidsgebouw La Moneda, welke een heel blok inneemt in de straten van Santiago.

Neem ’s middags de moderne underground metro naar San Cristobal Hill. Hier ga je met een gondel zoals je ze kent uit Oostenrijkse skigebieden naar de top van Cerro Cristobal. Daar heb je een mooi uitzicht over de stad en de Andes. De Central Mercado is een overdekte marktplaats en een leuke lunchplek, probeer hier je eerste ‘empanada’, een pasteitje gevuld met vlees, groente of een combinatie.

Dag 2 – Santiago de Chili, vertrek

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vlieg vanuit Santiago de Chili naar Temuco om in een paar dagen met eigen auto al slingerend door vulkanenland (het ‘lakedistrict’) naar Puerto Varas te rijden. Of vlieg in noordelijke richting naar Calama voor een bezoek aan San Pedro de Atacama.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan