Relaxen in Rio

Rio de Janeiro strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rio de Janeiro/Copacabana
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Rio de Janeiro, opwindende beelden van carnaval en vrolijke menigten. Je gaat er niet heen voor musea of monumenten maar voor die beroemde stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema en natuurlijk voor de bergtoppen als Corcovado met het Jezusbeeld. Rio de Janeiro heeft magie; een stad waar je toch ooit eens geweest wílt zijn.

Uiteindelijk zijn het de inwoners van Rio de Janeiro die de stad zo populair maken. Rijk of arm, de 'carioca's, zoals de inwoners heten, stralen van levenslust.
Hoe lang of kort je ook blijft: je zult aangestoken worden door de Braziliaanse passie, hun sportieve karakter, maar boven alles door hun onbezorgde levenshouding.

Overnachten: 3 nachten in een comfortabel hotel bij het Copacabana strand
Excursie: ochtendexcursie naar Braziliaanse kant met gids
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie
Maaltijden: 3x ontbijt
  • optionele excursie: trip door Rio De Janeiro (€ 74,- p.p.)

  • hoogseizoentoeslagen tijdens de kerst, oud en nieuw en carnavalsperiode

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

copacabana rio de janeiroDag 1 Rio de Janeiro, aankomst

Wanneer je van Iguaçu een binnenlandse vlucht maakt naar Rio de Janeiro, kom je aan op de Santos Dumont luchthaven midden in de stad. Onder je zie je de wuivende palmbomen van de Copacabana letterlijk al staan.

Kom je uit Buenos Aires, dan land je op Galeao international airport, 20 kilometer buiten de stad. Wel leuk is dat je dan meteen een soort stadsrit maakt van een half uur naar Copacabana toe. In de aankomsthal word je in ieder geval opgewacht en de transfer naar je hotel is geregeld. Als je wilt zit je een uur na aankomst op de luchthaven op het strand op je handdoek of een terrasje.

zwembad in rioDag 2 en 3 Rio de Janeiro, strand

Hotel Copacabana

Dit hotel ligt op enkele blokken van het Copacabana strand en Ipanema. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, airconditioning, telefoon, minibar, safe en tv met afstandsbediening. Bijzonder is dat je vanaf het zwembad op het dak een fantastisch zicht hebt over stad en strand maar ook over het Christusbeeld dat uitkijkt over de stad. Ook heb je hier een bar en een fitnessruimte met sauna. Het ontbijtbuffet is inbegrepen. We voelden ons hier meteen thuis.

Wij liepen ‘s morgens meteen de boulevard en het strand op van Copacabana. We waren verbaasd hoe actief de Carioca’s al zijn: er wordt gejogd, gesurft, geskate, gevolleybald en natuurlijk gevoetbald. Wie houdt je tegen om mee te doen? ‘s Avonds koop je bij de kraampjes op de boulevard bikini’s, houtsnijwerken en Brazilië kleding voor een redelijke prijs.

kabelbaan suikerbrood rioDag 4  Rio De Janeiro, strand, vertrek

Op dag vier van het verblijf in Rio de Janeiro ben je aan het einde gekomen van je Argentinië reis of reis je verder binnen Brazilië. Je pakt een taxi naar de internationale luchthaven en zwaait nog even naar de Carioca’s op de Copacabana.

Wil je in Rio naast het strand ook de highlights van de stad zien, boek dan deze trip van vier uur. In een auto met chauffeur en gids rijd je niet alle verplichte nummers van een city-tour af, maar ga je rechtstreeks naar de kabelbaan (entree ca. € 7). Vanaf de top heb je prachtig uitzicht. De gids vertelt je waar de sloppenwijken (favelha’s) zijn, het beroemde voetbalstadion Marancaña en waar welke stranden liggen.

Vervolgens ga je naar het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser (entree ca. € 7). Het werd op 710 meter hoogte op een heuveltop gebouwd en kijkt uit over de stad, het Suikerbrood en de Guanabara baai waaraan Rio de Janeiro ligt. De trip start 09:30 uur en ca. 13:30 uur ben je terug in Copacabana. Prijs € 74 pp. Wil je meer Brazilië, kijk dan bij onze collega’s voor meer bouwstenen Brazilië.

palmen copacabana rio de janeiroTips

Beste reistijd:

Van december tot maart is Rio heet en vochtig met temperaturen boven 30 graden. Tijdens de Braziliaanse zomervakantie in januari/februari is het erg druk, met name tijdens Carnaval. In juli en augustus is het met wat pech 16 graden en te koud voor strand en met wat geluk 25 graden. Ons voor- en najaar (maart tot juli en september tot december) zijn meestal erg aangenaam.

Eten & drinken:

Aan het einde van de Copacabana, zit ons favoriete restaurant aller tijden, Marius. Eigenlijk zijn het twee all-you-can-eat restaurants naast elkaar. De een is gespecialiseerd in vlees en de ander in vis. Je betaalt een vast bedrag, gaat zitten en wacht op mannen met spiesen die langskomen en vlees/vis zo van de spies op je bord schuiven. Je vult je maaltijd naar believen aan met soepen, salades, pastas, sushis, brood en toetjes van het enorme buffet. Drink er een cocktail bij met een stukje vers fruit en een kleurig parapluutje. Heaven is here.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Verstuur je reisplan