Droomexpeditie naar onbereikbaar Antarctica

Unieke expeditie naar de Zuidpool

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
Reisschema: Ushuaia - Drake Passage - Antarctica en terug
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Activiteiten: Expeditie naar de Zuidpool
Reissom: Vanaf € 4950,- p.p. bij 2 personen in een gedeelde hut
Reisperiode: Oktober t/m maart

✓ Wildlife spotten
✓ Varen langs gletsjers en ijsschotsen
✓ Land- en zodiacexpedities met gids
✓ Verblijf op basis van volpension aan boord van een expeditieschip

Overnachten: 10 overnachtingen in hut naar keuze
Excursie: Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten
Maaltijden: Alle maaltijden aan boord inclusief snacks, koffie en thee
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien (richtlijnen worden verstrekt)
  • Aankomst en vertrek belastingen
  • Internationale vluchten en binnenlandse vluchten van en naar Ushuaia

Dag 1 – vertrek vanuit Ushuaia

Antarctica Ushuaia

De klassieke route van je reis naar Antarctica start vanuit Ushuaia. Waarschijnlijk sluit deze cruise aan op de bouwsteen ‘Ushuaia, waar de Zuidpool begint’ en heb je al kennis gemaakt met Vuurland National Park. De ochtend is ter vrije besteding. Breng en bezoek aan het stadje met bijvoorbeeld het gevangenismuseum of bereid je voor op de droomexpeditie, waarvoor je vanmiddag inscheept! Na de inscheping vaar je via een schilderachtig landschap van ruige bergen door het Beagle Kanaal richting Antarctica.

Dag 2 & 3 – door de Drake Passage

Welke je hut je ook hebt gekozen. Vandaag word je voor de eerste keer wakker met uitzicht. Alle hutten beschikken namelijk over een raam of patrijspoort. De Antarctica drake passagekomende dagen van je reis naar Antarctica worden wellicht wat pittig. Je vaart namelijk door de ‘Drake Passage’.  Bekend (of misschien berucht) door de hoge golven en een stevige bries. De kans op een wilde zee is dus aanwezig, maar zeker niet altijd het geval. Gelukkig worden je zeebenen beloond! Misschien zie je wel een walvis die langs het schip opduikt en een ademspuit laat zien.

Tijdens je reis naar Antarctica veranderd het zeeleven langzaam. En dat niet alleen. Je bent namelijk op een plek gekomen waar twee stromingen elkaar ontmoeten en dat zorgt er ook voor dat het vogelleven veranderd. Een heerlijke tijdsbesteding om vanaf het dek een plaatje te schieten van bijvoorbeeld een albatros of stormvogel.

Dag 4 t/m 7 – op Antarctica

Gisteren heb je al een glimp op kunnen vangen van de eerste ijsbergen in de buurt van de South Shetland Islands. De komende dagen vullen grijze rotspieken met maagdelijke sneeuw, gebroken ijs in het water en een veelzijdigheid aan dieren dit af. Uiteindelijk bereik je Gerlache Street, vanwaar er verschillende plekken aangedaan kunnen worden:

Antarctica zeehonden

Danco Island – Dit eiland wordt vooral bezocht vanwege de Ezelspinguïn kolonie. Dit is ook waar je naar op zoek gaat tijdens deze landing. Daarnaast is er kans dat je Weddell en Krabbeneter zeehonden ziet op de kust.

Neko Harbour – Antarctica zoals veel mensen verwachten. Gigantische gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. Tijdens het bezoek krijg je de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen

Paradise Bay – Need we say more? Je bent zojuist aangekomen in het paradijs. Natuurlijk genoemd vanwege zijn schoonheid. Je verruilt het schip voor een zodiac, waarmee Antarctica Port Lockrovje door een met ijsbergen bezaaide baai vaart. Met een beetje geluk kun je zeehonden en walvissen spotten!

Port Lockroy – Nadat je door het Neumayer Channel bent gevaren kom je bij het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island. Een bezoek waard. Het station is nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Er zijn hier ook schitterende mogelijkheden om te kamperen.

Dag 8 – tussenstop op Deception Island

Na alle Antarctische avonturen laat je het schiereiland helaas alweer achter je. zeehondGelukkig ligt Deception Island nog op de route, wanneer je weer richting het Argentijnse vaste land vaart. Hier vind je een landschap dat je tijdens de expeditie nog niet eerder hebt gezien. Het eiland heeft een natuurlijke opening gevormd voor schepen, waarmee je ín de krater komt. Ooit een walvisvaarders station, maar nu een nestelplek voor stormvogeltjes. Deception Island kent een vulkanisch maanlandschap met warmwaterbronnen en geothermisch verwarmde stranden (tot genoegen van pinguïns en zeehonden). Daarnaast vind je er diverse vogels, waaronder Zuidpool-sternen en kelpmeeuwen.

Dag 9 & 10 – terug naar het vaste land

drake passageDe komende dagen zullen weer herinneringen oproepen aan de eerste dagen aan boord van het schip. Je steekt namelijk de ‘drake passage’ weer over. Is het op de heenweg niet gelukt om die mooie albatros op de foto te zetten, dan heb je de komende dagen een tweede kans.

ushuaiaDag 11 – einde van de expeditie

Helaas is de expeditie naar Antarctica ten einde. Je komt weer aan in de haven van Ushuaia. Uit ervaring weten we dat vluchttijden in Argentinië veel wijzigen. We raden daarom aan om nog een nachtje in Ushuaia te slapen alvorens je weer verder reist.

“Voor reizigers die op een sportieve en actieve manier willen genieten van de schoonheid van de poolgebieden kunnen wij zogenaamde basecamp reizen aanbieden.  Je schip wordt dan als het ware je basiskamp en ligt langer voor anker op een mooie plek. Zo heb je tijd voor allerlei sportieve activiteiten, zoals bergen beklimmen, wandeltochten, kamperen en kajakken. Fotografen kunnen de dierenwereld verkennen”.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan