Argentinie reizen: wildlife Peninsula Valdes

De zeeleeuw, de walvis en de pinguïn

Peninsula Valdes

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Peninsula Valdes
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 260,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juli - december

Peninsula Valdes, daar ga je heen om op je Argentinië reis (wilde) dieren te spotten. En dat zijn er niet weinig; tijdens een driedaagse bezoek aan het Valdes schiereiland zie je zeehonden, -leeuwen en -olifanten, dolfijnen, grote vogelsoorten, gordeldieren en - afhankelijk van 't jaargetijde (zie onderaan deze pagina); bultrugwalvissen, orka’s en pinguïns. Zoveel dieren op zo'n klein oppervlak in hun natuurlijke habitat, is behoorlijk uniek in de wereld.

We regelen transfer bij aankomst, overnachtingen in een prima hotel en een volle dagtour over het schiereiland. Tijdens de walvismigratie (juli tot half december) maak je een tocht in een boot, om ze van dichtbij te zien. Soms zie je ze zelfs vanaf de kust.

Overnachten: 2 nachten in een knus hotel aan de boulevard
Excursie: dagexcursie Peninsula Valdes
Transport: transfer naar accommodatie bij aankomst, transfer terug naar de luchthaven
Maaltijden: 2x ontbijt
  • walvistour (ca. USD 40 p.p.)

  • entree Peninisula Valdes (ca. USD 13,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

 

peninsula valdes bootDag 1 Trelew, aankomst en transfer naar Puerto Madryn

De meeste reizigers komen aan op de luchthaven van Trelew. Bij aankomst hebben we de shuttlebus gereserveerd die je langs kale vlaktes naar Puerto Madryn brengt, een kustplaats 1,5 uur ten noorden van de luchthaven. Je verblijft hier in een centraal gelegen hotel aan zee. Het schiereiland Peninsula Valdes ligt dan nog 1,5 uur rijden verder.

Het is ook mogelijk per nachtbus van Buenos Aires (18 uur) of Bariloche (14 uur) naar Puerto Madryn te gaan. Dan reserveren we een privé-transfer bij aankomst, direct naar je hotel. Deze bouwsteen gaat uit van aankomst per vlucht dus de bus is nog niet inbegrepen in de prijs.

peninsula valdes pinguinesDag 2 Puerto Madryn, wildlife trip naar Peninsula Valdes

Na het ontbijt word je om ca. 08:00 uur opgehaald bij het hotel in Puerto Madryn. Je gaat met een bus over het Valdes schiereiland. Vanuit Puerto Madryn rijd je in een uur naar de ingang van het schiereiland, een door Unesco beschermd nationaal park, dus je betaalt entree (US$ 13 pp). Vervolgens rijd je door naar Puerto Piramides, waar altijd gecheckt wordt of er walvissen zijn.

Als de walvissen er zijn en de weeromstandigheden goed genoeg, maak je je klaar voor een boottocht. De 2 uur durende boottocht kost ca. US$40,- per persoon en betaal je ter plaatse. Ook als je buiten de migratietijd gaat wordt er gekeken of de tocht gedaan kan worden, walvissen komen niet op bestelling voorbij, dus wie weet tref je een eigenwijs groepje bultruggen.

zeeleeuwen peninsula valdesAls ze er niet zijn, rijd je naar Punta Delgado waar zeeleeuwen liggen te zonnebaden, bij het restaurant hier kun je wat eten/drinken. Dan door naar de zeeolifanten-kolonies. Het is bizar dat je ze in zulke grote getale bij elkaar ziet. Dit is trouwens de plek waar orka’s zich op het land werpen om jonge zeehonden en -olifanten te verslinden. Veel documentaires daarover worden hier gemaakt. Soms is er op de terugweg nog een pinguïnkolonie te zien. De grappige waggelaars kun je tot op een halve meter benaderen. Rond 19:00 uur word je afgezet bij je guesthouse in Puerto Madryn.

peninsula zeewindDag 3 Peninsula Valdes, vertrek

Na het ontbijt kun je nog ontspannen tot het tijd is voor vertrek richting busstation of de luchthaven van Trelew. Omdat de luchthaven op anderhalf uur rijden ligt, regelen we de transfer.

Vertrek je pas laat, bezoek dan in Puerto Madryn nog het interessante eco-museum. Wil je ook de dolfijnexcursie (januari t/m maart) doen of in het juiste jaargetijde naar de pinguïnkolonie bij Punta Tombo, ten zuiden van Puerto Madryn, boek dan een extra overnachting in Puerto Madryn.

Vanuit Trelew kun je veel kanten uit. Wij namen het vliegtuig naar El Calafate om te gaan IJzers onder, gletsjer op. Per nachtbus naar Bariloche is ook een goede optie.

peninsula valdes zeehondjes Tips

Beste reisperiode:

Op Peninsula Valdes kun je het hele jaar zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten en allerlei vogelsoorten spotten. Van juli tot begin december verblijven migrerende potvissen, bultrugwalvissen en orka’s vlak voor de kust. Pinguins zijn hier van september tot maart.
De beste maanden op het schiereiland zijn september, oktober en november, de lente (broed)-maanden dus. Mannetjes vechten om vrouwtjes, pinguïns komen aan land om hun eieren uit te broeden (ze blijven tot maart) en de orka’s komen langs de kust jagen op zeehonden.April, mei en juni zijn de minst interessante maanden.

Meenemen:

Fleece jack, regenkleding, zonnehoed of pet. Vergeet je verrekijker niet.

Eten/drinken:

La Estala is een uitstekend restaurant in Puerto Madryn, met name de ijsjes: lekker

Verstuur je reisplan