argentinie-reis-ushuaia

Vuurland, waar de Zuidpool begint…

Patagonië reis - Ushuaia, Argentinië

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Ushuaia
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 167,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Ushuaia is het zuidelijkste stadje ter wereld en vooral om die reden ga je erheen. Naast het beroemde ‘fin del mundo’ bord zul je hier verder geen wereldschokkende dingen meemaken. In de omgeving van Ushuaia kun je verschillende dingen ondernemen. Bezoek de hoogtepunten van het natuurpark in vogelvlucht of maak een boottocht door het beagle kanaal. Kies zelf je beleving. Laat je budget het toe, maak dan een meerdaagse boottocht langs Kaap Hoorn of een Antartica cruise.

Je slaapt in een eenvoudige maar huiselijke hosteria vlakbij de stad. De wegen er naartoe zijn modderig en hobbelig. Ja, je bent echt aan het einde van de wereld!

Overnachten: 2 nachten net buiten Ushuaia in een knus guesthouse
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie
Maaltijden: 2x ontbijt
 • optionele excursies:

  halve dagtocht naar natuurpark Tierra del Fuego
  boottocht door het Beagle kanaal
  Beagle kanaal boottocht, 10-daagse Antartica cruise (vanaf € 8.000,- p.p.)

 • entreegelden Tierra del Fuego NP (ca. USD 18,- p.p.)

 • maaltijden naast het ontbijt

 • fooien

Patagonie ushuaia

Dag 1 Ushuaia Argentinië, aankomst

Wanneer je aankomt op het vliegveld (de meeste reizigers komen vanuit Buenos Aires of de oostkust met walvissen en pinguïns) staat onze vertegenwoordiger je al op te wachten voor de Patagonië reis. In ongeveer een kwartier word je naar de eenvoudige maar knusse hosteria aan de rand van de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld gebracht. De weg er naartoe bevestigt dat je aan het einde van de wereld bent; de auto hobbelt door kuilen en over stenen.

Je kamer is ruim, eenvoudig ingericht en heeft natuurlijk verwarming. Afhankelijk van de kamer die je toegewezen krijgt, kijk je uit op het stadje of in de verte het kanaal of de bergen. Met een taxi ben je binnen enkele minuten in het centrum en bij de haven waar gigantische (cruise)schepen aanleggen.

vlag-tocht-beagle-kanaalDag 2 Ushuaia Argentinië, ter vrije besteding

Je hebt vandaag ter vrije besteding. Je kunt er natuurlijk zelf op uit trekken vandaag. Wil je de ruige natuur van het nationale park Tierra del Fuego te voet verkennen, dan kun je dit gemakkelijk zelf regelen. Met lokaal busvervoer kun je dit gemakkelijk op eigen houtje ondernemen, vraag aan de buschauffeur wel even hoe laat de bussen terug gaan.

Heb je een dag om de omgeving van Ushuaia te verkennen dan raden we je aan om in een kleine internationale groep met gids de hoogtepunten van het nationale park te verkennen. Ook neemt hij je mee naar een uitzichtpunt waar je zelf ziet waar ‘de Zuidpool begint’. Onderaan kun je deze ervaring toevoegen aan je reis.

Je kunt het einde van de wereld ook vanaf het water zien. Dan plannen we een boottocht door het beagle kanaal in, waarbij je vaart langs de vuurtoren, de militaire post Puerto Williams en het pinguïneiland. Ook deze boottocht kun je onderaan deze pagina toevoegen aan je reis.

Verblijf je een volle dag in Ushuiaia en wil je alles uit je verblijf halen, dan is het ook mogelijk om beide tours met elkaar te combineren.

argentinie-reis-einde-wereldDag 3 Ushuaia Argentinië, vertrek

Op eigen gelegenheid neem je een taxi naar het vliegveld, op naar de volgende bestemming. Je dient hier een vertrekbelasting te betalen van zo’n 30 Pesos. Na Ushuaia vliegen de meeste reizigers naar de immense gletsjers bij El Calafate. Wil je Argentinië combineren met het langgerekte buurland Chili, reis dan per bus in ongeveer 12 uur naar Punta Arenas, een handig draaipunt in je reis. Hiervandaan vlieg je door naar bijvoorbeeld het meren- en vulkanengebied of de droogste woestijn ter wereld.

cruise antartica patagonieOf verleng met een Kaap Hoorn of Antartica cruise

Ushuaia is naast het ‘einde van de wereld’ ook het vertrekpunt van meerdaagse boottochten naar de Chileense havenplaats Punta Arenas. Je vaart langs Kaap Hoorn, het meest zuidelijke stukje land, en gaat aan land wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Je komt langs gletsjers, pinguïnkolonies en ziet veel vogels en met een beetje geluk zeekoeien. Je slaapt in een eenvoudige hut aan boord van het schip met eigen douche en toilet. Vraag je reisspecialist naar meer informatie en prijzen.

Heb je de tijd en het budget om je Argentinië reis tot een droomreis te maken om écht nooit meer te vergeten? Maak dan een 10-daagse Antartica cruise. Het eerste stuk zie je niks anders dan water, wat verdwaalde ijsschotsen en zeevogels zoals albatrossen. De eerste, grote ijsschotsen en met ijs bedekte bergen vertellen je dat je er bent; Antartica. Als het weer het toelaat mag je natuurlijk ook even voet aan wal zetten. Prijzen (vanaf €8.000 p.p.) en vertrekdagen zijn op aanvraag.

Voor beide ‘einde-van-de-wereld-uitbreidingen’ gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego

Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer in internationele groep met Engelssprekende gids

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je gids en rijd je in een kleine groep het nationale park Tierra del Fuego in. De gids stopt op mooie uitzichtpunten en laat zien waar je de mooiste foto’s kunt maken van dit ruige natuurlandschap. Je gaat tijdens deze excursie niet veel wandelen, maar ziet op een efficiënte manier de hoogtepunten van het park. Na de tour wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Boottocht door Beagle kanaal

Reissom: € 132,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 4 uur durende boottocht over het Beaglekanaal

Na de lunch vertrek je naar de haven waar je aan boort stapt van het schip voor de namiddag-boottocht door het Beagle kanaal, waarbij je in de vaarsporen van Darwin treedt. Tijdens de tocht kun je zeeleeuwen, pinguïns, verschillende soorten vogels zien en adem je zuivere zeelucht in die komt overwaaien van het -voor velen nog onbereikbare- Antartica. Terwijl de zon zakt in de zee vaar je de haven weer in.

Welke optie wil je aanvragen?

Vuurland, waar de Zuidpool begint…
Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego
Boottocht door Beagle kanaal
x

Verstuur je reisplan