Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Vuurland, waar de Zuidpool begint…

   Patagonie reis - Ushuaia, Argentinie

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Ushuaia
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 162,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: oktober - mei

   Ushuaia is het zuidelijkste stadje ter wereld en vooral om die reden ga je erheen. Naast het beroemde ‘fin del mundo’ bord zul je hier verder geen wereldschokkende dingen meemaken. In de omgeving van Ushuaia kun je verschillende dingen ondernemen. Bezoek de hoogtepunten van het natuurpark in vogelvlucht of maak een boottocht door het beagle kanaal. Kies zelf je beleving. Laat je budget het toe, maak dan een meerdaagse boottocht langs Kaap Hoorn of een Antartica cruise.

   Je slaapt in een eenvoudige maar huiselijke hosteria vlakbij de stad. De wegen er naartoe zijn modderig en hobbelig. Ja, je bent echt aan het einde van de wereld.

   Overnachten: 2 nachten net buiten Ushuaia in een knus guesthouse
   Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • optionele excursies:

    halve dagtocht naar natuurpark Tierra del Fuego
    boottocht door het Beagle kanaal
    Beagle kanaal boottocht, 10-daagse Antartica cruise (vanaf € 8.000,- p.p.)

   • entreegelden Tierra del Fuego NP (ca. USD 18,- p.p.)

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Patagonie ushuaia

   Dag 1 Ushuaia, aankomst

   Wanneer je aankomt op het vliegveld (de meeste reizigers komen vanuit Buenos Aires of de oostkust met walvissen en pinguïns) staat onze vertegenwoordiger je al op te wachten voor de Patagonië reis. In ongeveer een kwartier word je naar de eenvoudige maar knusse hosteria aan de rand van de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld gebracht. De weg er naartoe bevestigt dat je aan het einde van de wereld bent; de auto hobbelt door kuilen en over stenen.

   Je kamer is ruim, eenvoudig ingericht en heeft natuurlijk verwarming. Afhankelijk van de kamer die je toegewezen krijgt, kijk je uit op het stadje of in de verte het kanaal of de bergen. Met een taxi ben je binnen enkele minuten in het centrum en bij de haven waar gigantische (cruise)schepen aanleggen.

   vlag-tocht-beagle-kanaalDag 2 Ushuaia, ter vrije besteding

   Je hebt vandaag ter vrije besteding. Je kunt er natuurlijk zelf op uit trekken vandaag. Wil je de ruige natuur van het nationale park Tierra del Fuego te voet verkennen, dan kun je dit gemakkelijk zelf regelen. Met lokaal busvervoer kun je dit gemakkelijk op eigen houtje ondernemen, vraag aan de buschauffeur wel even hoe laat de bussen terug gaan.

   Heb je een dag om de omgeving van Ushuaia te verkennen dan raden we je aan om in een kleine internationale groep met gids de hoogtepunten van het nationale park te verkennen. Ook neemt hij je mee naar een uitzichtpunt waar je zelf ziet waar ‘de Zuidpool begint’. Onderaan kun je deze ervaring toevoegen aan je reis.

   Je kunt het einde van de wereld ook vanaf het water zien. Dan plannen we een boottocht door het beagle kanaal in, waarbij je vaart langs de vuurtoren, de militaire post Puerto Williams en het pinguïneiland. Ook deze boottocht kun je onderaan deze pagina toevoegen aan je reis.

   Verblijf je een volle dag in Ushuiaia en wil je alles uit je verblijf halen, dan is het ook mogelijk om beide tours met elkaar te combineren.

   argentinie-reis-einde-wereldDag 3 Ushuaia, vertrek

   Op eigen gelegenheid neem je een taxi naar het vliegveld, op naar de volgende bestemming. Je dient hier een vertrekbelasting te betalen van zo’n 30 Pesos. Na Ushuaia vliegen de meeste reizigers naar de immense gletsjers bij El Calafate. Wil je Argentinië combineren met het langgerekte buurland Chili, reis dan per bus in ongeveer 12 uur naar Punta Arenas, een handig draaipunt in je reis. Hiervandaan vlieg je door naar bijvoorbeeld het meren- en vulkanengebied of de droogste woestijn ter wereld.

   cruise antartica patagonieOf verleng met een Kaap Hoorn of Antartica cruise

   Ushuaia is naast het ‘einde van de wereld’ ook het vertrekpunt van meerdaagse boottochten naar de Chileense havenplaats Punta Arenas. Je vaart langs Kaap Hoorn, het meest zuidelijke stukje land, en gaat aan land wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Je komt langs gletsjers, pinguïnkolonies en ziet veel vogels en met een beetje geluk zeekoeien. Je slaapt in een eenvoudige hut aan boord van het schip met eigen douche en toilet. Vraag je reisspecialist naar meer informatie en prijzen.

   Heb je de tijd en het budget om je Argentinië reis tot een droomreis te maken om écht nooit meer te vergeten? Maak dan een 10-daagse Antartica cruise. Het eerste stuk zie je niks anders dan water, wat verdwaalde ijsschotsen en zeevogels zoals albatrossen. De eerste, grote ijsschotsen en met ijs bedekte bergen vertellen je dat je er bent; Antartica. Als het weer het toelaat mag je natuurlijk ook even voet aan wal zetten. Prijzen (vanaf €8.000 p.p.) en vertrekdagen zijn op aanvraag.

   Voor beide ‘einde-van-de-wereld-uitbreidingen’ gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Vuurland Ushuaia - Special stay hosteria

   Reissom: € 366,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel en sfeervol hotel

   Behoefte aan meer comfort tijdens je eind-van-de-wereld-verblijf dan onze knusse guesthouse kan bieden, kies dan voor een upgrade naar ons comfort hotel. Het gebruik van steen, hout en schapenvachten op de stoelen zorgt voor een sfeervol geheel. Vanuit de ontbijtruimte zie je het meer met daarachter de besneeuwde bergtoppen. In ongeveer 10 minuten met de taxi sta je in het centrum, de wegen er naartoe herinneren je er weer aan dat je aan het einde van de wereld bent. De prijs van de bouwsteen met verblijf in deze comfortabele hosteria vind je in de bovenstaande tabel.

   Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego

   Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: vervoer in internationele groep met Engelssprekende gids

   Na het ontbijt wordt je opgehaald door je gids en rijd je in een kleine groep het nationale park Tierra del Fuego in. De gids stopt op mooie uitzichtpunten en laat zien waar je de mooiste foto’s kunt maken van dit ruige natuurlandschap. Je gaat tijdens deze excursie niet veel wandelen, maar ziet op een efficiënte manier de hoogtepunten van het park. Na de tour wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

   Boottocht door Beagle kanaal

   Reissom: € 132,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 4 uur durende boottocht over het Beaglekanaal

   Na de lunch vertrek je naar de haven waar je aan boort stapt van het schip voor de namiddag-boottocht door het Beagle kanaal, waarbij je in de vaarsporen van Darwin treedt. Tijdens de tocht kun je zeeleeuwen, pinguïns, verschillende soorten vogels zien en adem je zuivere zeelucht in die komt overwaaien van het -voor velen nog onbereikbare- Antartica. Terwijl de zon zakt in de zee vaar je de haven weer in.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Vuurland, waar de Zuidpool begint…
   Vuurland Ushuaia - Special stay hosteria
   Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego
   Boottocht door Beagle kanaal
   x