Reizen Argentinie paardrijden

Salta, in gaucho galop

Argentinië paardrijden - Salta

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Salta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 328,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Het warmere noordwesten van Argentinië met koloniaal Salta als middelpunt vonden we het meest verrassende van onze reis; een grote tegenstelling tot het koude en ruige Patagonië. De omgeving wordt nog altijd gezien als een 'van de begaande paden af'-bestemming, wat wij onterecht vinden. Salta is een zonnige stad vol koloniale praal met een sfeervol plein waar je empanadas eet op het terras. Je verblijft hier dichtbij zodat je 's avonds lopend naar huis kan.

De tweede nacht verblijf je op een ranch en neem je een kijkje in het leven van een gaucho. We vinden dat juist hier zo leuk omdat je in deze omgeving, in tegenstelling de tot de drukbezochte ranches in de omgeving van Buenos Aires, op een betaalbare en nog traditionele manier het gaucho leven kunt ervaren.

Overnachten: 1 nacht in een stadshotel in Salta, 1 nacht op een ranch.
Excursie: paardrijtocht
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie, transfer naar ranch voor paardrijtocht
Maaltijden: 2x ontbijt, barbecue lunch en diner op de ranch
  • overige maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

paardrijden Chili Argentinie: SaltaDag 1 Salta, aankomst

Salta ligt op 1280 meter hoogte in de Lerma vallei, omgeven door groene heuvels. De vlucht erheen is prachtig en de luchthaven is piepklein, er komen maar enkele vluchten per dag aan (alleen vanuit Buenos Aires).

Bij aankomst is het eerste wat je doet je jas of trui uittrekken, heerlijk. Dan word je naar je koloniaal hotel in het centrum gebracht. Het is er klein en knus met 20 kamers en er is een patio waar je in de zon kunt zitten. Als de vlucht op tijd is kun je deze dag nog de stad bekijken. In het Museo Historico vind je een weergave van de geschiedenis van Salta; de stad werd in 1582 door Spanjaarden gesticht en beleefde een gouden 18e en 19e eeuw als handelscentrum tussen de omliggende landen. Heb je geen zin in een museum, bijvoorbeeld omdat het veel te lekker weer is, ga dan met de kabelbaan omhoog naar Cerro Bernardo voor een mooi uitzicht. Het centrale plein is met name ‘s avonds supersfeervol, de romantiek straalt er vanaf…

Traditionele gaucho nabij Salta, ArgentinieDag 2 paardrijden met gaucho en traditionele bbq

Nadat je gisteren de stad hebt bekeken, is het nu tijd voor iets heel anders. In de omgeving van Salta wonen nog veel gaucho’s en wij vinden dit dan ook dé omgeving om iets van deze traditionele manier van leven mee te krijgen. Na het ontbijt wordt je naar een ranch gebracht waar je wordt ontvangen met een mate, de nationale kruidendrank van Argentinie. De kleine ranch net buiten een klein dorp. Hierna volg je te paard een echte gaucho en ruil je het historische dorp Chicoana in voor weidse uitzichten over tabaksplantages met Andespieken in de verte. De gaucho-gids kent de route op z’n duimpje. Onderweg vertelt hij over het tabakproces en de omgeving.

 

guachos paardrijdenJe luncht met een verse steak (een vegetarisch alternatief is ook mogelijk) van de bbq en een goed glas wijn. ‘s Middags is er tijd om te ontspannen of wat rond te lopen bij de ranch. De kleine ranch net buiten een klein dorp is traditioneel ingericht met (in onze ogen) soms wat oubollige details. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Je dineert samen met de andere gasten in de gezellige eetkeuken of als het weer het toelaat buiten in de tuin. Niet alleen het diner, maar (niet geheel onbelangrijk vinden wij) ook de wijn is inclusief.

Argentinie: Van Salta naar CafayateDag 3 vertrek van de ranch

Vanmorgen word je waarschijnlijk gewekt door een haan; het leven van een gaucho begint al vroeg. Je huurauto voor de komende dagen wordt op de ranch afgeleverd. Zo hoef je niet terug naar Salta en kun je hier je self-drive door het noorden van Argentinie beginnen. In een goede week heb je tijd om Salta, de Andes outback drive te doen en wijnen te proeven bij Cafayate; je reist dan in eigen tempo en met eigen huurauto, waardoor je vrij bent en uit kunt stappen waar je wilt (om te poseren voor een foto bijvoorbeeld).

Wil je ook naar Chili, dan kun je vanaf Salta per bus naar San Pedro de Atacama, waar je de droogste woestijn ter wereld aandoet. Het is een behoorlijk pittige busrit, grotendeels onverhard, met veel bochten en zo’n drie uur lang rijdend op 4200 meter hoogte, maar de rit is onvergetelijk mooi.

Verstuur je reisplan