Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Salta, in gaucho galop

   Argentinië paardrijden - Salta

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Salta
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 301,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: gehele jaar

   Het warmere noordwesten van Argentinië met koloniaal Salta als middelpunt vonden we het meest verrassende van onze reis; een grote tegenstelling tot het koude en ruige Patagonie. Salta ligt niet op de standaardroute van een Argentinië reis. Het wordt nog altijd gezien als een 'van de begaande paden af'-bestemming, wat wij onterecht vinden. Salta is een zonnige stad vol koloniale praal met een sfeervol plein waar je empanadas eet op het terras. Je verblijft hier dichtbij zodat je 's avonds lopend naar huis kan.

   We regelen een paardrijtocht met een echte gaucho als gids zodat je niks van de omgeving mist. Groene valleien, Andespieken en tabaksplantages wisselen elkaar af. De dag wordt afgesloten met een traditionele bbq waarbij een biefstuk, een glas wijn en gitaarmuziek niet ontbreken.

   Overnachten: 2 nachten in een stadshotel
   Excursie: paardrijtocht incl. barbecue lunch
   Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie, transfer naar ranch voor paardrijtocht
   Maaltijden: 2x ontbijt, barbecue lunch
   • maaltijden naast het ontbijt

   • entreegelden

   • fooien

   paardrijden Chili Argentinie: SaltaDag 1 Salta, aankomst

   Salta ligt op 1280 meter hoogte in de Lerma vallei, omgeven door groene heuvels. De vlucht erheen is prachtig en de luchthaven is piepklein, er komen maar enkele vluchten per dag aan (alleen vanuit Buenos Aires).

   Bij aankomst is het eerste wat je doet je jas of trui uittrekken, heerlijk. Dan word je naar je koloniaal hotel in het centrum gebracht. Het is er klein en knus met 20 kamers en er is een patio waar je in de zon kunt zitten. Als de vlucht op tijd is kun je deze dag nog de stad bekijken. In het Museo Historico vind je een weergave van de geschiedenis van Salta; de stad werd in 1582 door Spanjaarden gesticht en beleefde een gouden 18e en 19e eeuw als handelscentrum tussen de omliggende landen. Heb je geen zin in een museum, bijvoorbeeld omdat het veel te lekker weer is, ga dan met de kabelbaan omhoog naar Cerro Bernardo voor een mooi uitzicht. Het centrale plein is met name ’s avonds supersfeervol, de romantiek straalt er vanaf…

   Traditionele gaucho nabij Salta, ArgentinieDag 2 paardrijden met gaucho en traditionele bbq

   Nadat je gisteren de stad hebt bekeken, is het nu tijd voor iets heel anders. In de omgeving van Salta wonen nog veel gaucho’s op een traditionele manier en ze doen alles te paard. Ook jij klimt vandaag op een paard en waant je voor een dag een echte gaucho. Geen paniek, ook voor beginners is de tocht goed te doen. Net na het ontbijt word je opgehaald en naar een kleine ranch ten zuiden van de koloniale stad gebracht.

   Na een kopje koffie en een introductie worden de paarden gezadeld en volg je samen met de andere reizigers stapvoets de gids. Al snel ruil je het historische dorp Chicoana in voor wijdse uitzichten over tabaksplantages met Andespieken in de verte. De gaucho-gids kent de route op z’n duimpje. Onderweg vertelt hij over het tabakproces en de omgeving.

   guachos paardrijdenJe doorkruist groene weilanden en smalle beekjes en geniet van het uitzicht, wij werden er stil van. Terug op de ranch wordt er een traditionele bbq klaargemaakt waar uiteraard de lappen vlees (vegetarisch is ook mogelijk) en de wijn niet ontbreken.

   Nadat je buik goed gevuld is, worden ook je oren verwend. Zoals het een goede gaucho betaamt, kent hij alle volksliederen van het land. Al zittend in de zon en luisterend naar het gezang, begeleid door zijn gitaar, voelden wij ons even een echte gaucho. Voordat je teruggebracht wordt naar het koloniale hotel in Salta, is er nog wat tijd om te ontspannen.

   Overnachten in stijl?

   TIP: wil je je helemaal onderdompelen in het leven van een (ietwat luxe) gaucho? Vraag dan je reisspecialist om een nacht op de ranch in te plannen.

   Argentinie: Van Salta naar CafayateDag 3 Salta, vertrek

   Vandaag eindigt deze bouwsteen na het ontbijt. We raden aan, nu je hier toch bent, wat meer te zien van het charmante noorden van Argentinië. In een goede week heb je tijd om Salta, de Andes outback drive te doen en wijnen te proeven bij Cafayate; je reist dan in eigen tempo en met eigen huurauto, waardoor je vrij bent en uit kunt stappen waar je wilt (om te poseren voor een foto bijvoorbeeld).

   Wil je ook naar Chili, dan kun je vanaf Salta per bus naar San Pedro de Atacama, waar je de droogste woestijn ter wereld aandoet. Het is een behoorlijk pittige busrit, grotendeels onverhard, met veel bochten en zo’n drie uur lang rijdend op 4200 meter hoogte, maar de rit is onvergetelijk mooi.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Salta, in gaucho galop - Special stay ranch

   Reissom: € 388,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 1 nacht in het stadshotel en 1 nacht op de ranch

   Een dag vol gaucho-gebruiken kun je in stijl afsluiten met een nacht op de ranch. De kleine ranch net buiten een klein dorp is traditioneel ingericht met (in onze ogen) soms wat oubollige details. De kamers zijn eenvoudig ingericht. Als je blijft slapen, dineer je samen met de andere gasten in de gezellige eetkeuken of als het weer het toelaat buiten in de tuin. De wijn is inclusief.

    

   Wanneer je hier overnacht en de volgende ochtend verder reist naar de wijnstreken rondom Cafayate dan word je per transfer naar het verhuurkantoor in Salta gebracht voor de pick up van de huurauto. Na de wijnen kun je dan alsnog richting het noorden van Salta rijden, richting de zevenkleurige berg en de zoutvlaktes.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Salta, in gaucho galop
   Salta, in gaucho galop - Special stay ranch
   x