Reizen Argentinie: Iguazu watervallen

Waterval in het regenwoud

Iguazu watervallen

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Iguazú watervallen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Hoewel Argentinië geen strandbestemming is, krijgt je reis met deze bouwsteen wél een tropisch tintje. Veel reizigers plannen daarom deze bouwsteen naar de Iguazu watervallen aan het eind van hun reis. Kan je bikini/zwembroek toch nog mee.

Je komt aan in Puerto Iguazú, een Argentijnse stad midden in het regenwoud vlakbij de grens met Brazilië. Daarvandaan bezoek je een dag de spectaculaire 'mond' van de waterval. De dag erop ga je naar de Braziliaanse kant. Daar kijk je van een afstand naar de kilometers lange waterstromen. Optioneel is de speedboottocht over de rivier (snel, nat, leuk!). Je verblijft de derde nacht in Brazilië.

Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad aan Argentijnse zijde en 1 nacht aan Braziliaanse zijde
Excursie: ochtendexcursie naar Braziliaanse kant met gids
Transport: transfer bij aankomst Iguazu naar accommodatie, minibus naar Braziliaanse kant
Maaltijden: 3x ontbijt
  • entreegelden watervallen (ca. US$ 50 p.p.)
  • maaltijden naast het ontbijt
  • fooien
  • Toeristenbelasting á US $1,30 p.p. per nacht

Dag 1 – Puerto Iguazú, aankomst

De meeste reizigers vliegen naar Puerto Iguazú en komen aan het begin van de middag aan. Als je niet vliegt maar per nachtbus uit Buenos Aires naar Iguazú bent vertrokken, kom je ’s morgens vroeg aan en heb je nog een hele dag.

De transfer bij aankomst is geregeld naar je hotel met zwembad, ligbedden en parasols. Je kamer heeft airconditioning, hier in de tropen is dat wel erg lekker.

Iguazu watervallen uitzichtDag 2 – Puerto Iguazú, verblijf

Het is eenvoudig om zelfstandig het Argentijnse nationale park Iguazú te bezoeken. Je bepaalt vandaag zelf hoe laat, hoe lang en in welk tempo je erheen gaat. Vlakbij je hotel is een bushalte. Elk half uur vertrekt een bus naar de ingang van het park, hij doet er 20 minuten over. Je betaalt entree en stapt in het parktreintje dat uitkomt bij een vlak wandelpad langs de rivier. Je loopt ongeveer een uur langs allerlei watervallen en ziet onderweg coati’s. Deze neusbeertjes zijn gewend aan toeristen en komen heel dichtbij.

Uiteindelijk kom je bij een loopbrug over de Parana rivier naar de ‘Duivelskeel’, het hart van de waterval. Als je bij het gebrul van de Iguazu watervallen staat, besef je hoeveel water hier elke seconde van de dag naar beneden dendert, het maakt je stil. Bij de ingang ga je met de bus of per taxi terug naar je hotel.

Tip:

Informeer bij aankomst in je hotel of het park ’s avonds open blijft. Dat gebeurt soms. Het is dan veel rustiger en als er maanlicht is, zie je de watervallen op een wel heel bijzondere manier.

watervallen uitzicht fotoDag 3 – Puerto Iguazú – Foz do Iguaçu, Brazilië

Vandaag word je in het hotel opgehaald en ga je per minibusje in internationaal gezelschap naar Brazilië. Neem al je spullen mee want je slaapt ook aan de andere kant. Je mag de Braziliaanse kant van Iguaçu Falls niet missen want het is een heel andere ervaring dan Argentinië. De Brazilianen zeggen: ‘Argentinië heeft de watervallen, wij hebben het uitzicht’. En zo is het; 80% van de watervallen ligt in Argentinië, maar vanaf het pad aan de Braziliaanse kant zié je ze het best.

Eerst passeer je natuurlijk de grens. De gids neemt de paspoorten in en zorgt voor de formaliteiten. Vervolgens rijd je via de stad Foz do Iguaçu en daarna door regenwoud, naar het Visitor Centre van Iguaçu. Onderweg zagen wij honderden vlinders. Na betaling van de entree (US$ 22 pp) rijdt het busje verder tot hotel Cataratas, waar een wandelpad langs de strook watervallen begint.

jet boatsafari iguacuVanaf hier wandel je langs de Iguaçu rivier waarin het water neervalt. Zijpaden leiden naar platformen boven de rivier. Als de wind in de ‘goede’ richting staat word je behoorlijk nat gesproeid. De beloning is een regenboog, door de zon veroorzaakt in het stuifwater. Het pad eindigt bij een klein complex met toiletten, wat souvenirshops en een verbazingwekkend goed lunchrestaurant. Voor US$ 12,- eet je ‘all you can’ van een buffet met allerlei verrukkelijke Braziliaanse specialiteiten. Op het afgesproken tijdstip word je hier opgehaald en naar een hotel met zwembad gebracht net buiten het Braziliaanse park.

Optioneel kun je ter plekke nog een jetboattocht over de rivier naar de watervallen en helicoptervluchten maken. Regel deze trips ter plekke via de gids of hotelreceptie.

Wij vonden het Parque de Aves zeer de moeite; een vogelpark vlak voor het Braziliaanse Visitor Centre. Je loopt door grote volières waar arapapegaaien en toekans etc. rondvliegen.

boatsafari iguacu

Een setje droge kleren is hier wel handig…

Dag 4 – Foz do Iguaçu, vertrekken of toch verlengen?

Je kunt vanaf het vlakbij gelegen Iguaçu airport terugvliegen naar Nederland, of gaan Relaxen in Rio.

Heb je je vlucht terug naar huis geboekt vanaf Buenos Aires, geen probleem. We regelen een minibus terug naar de Argentijnse kant en een nacht extra.

Tips

Beste reisperiode:

September tot december en maart tot mei zijn de beste periodes voor een bezoek. November tot april is overdag boven 30°C. Van mei tot september is het gemiddeld 22°C, met mindere dagen, dan is het te koud om aan het zwembad te zitten en je hebt een warme trui of jas nodig. Neerslag valt het hele jaar door. Argentijnen en Brazilianen hebben zomervakantie van mid-december tot eind februari. In die periode (waarin Nieuwjaar en carnaval vallen) is het hoogseizoen (dus druk en duurder).

Eten & drinken:

bij Tio Querido Restaurant and Grill, El Puerto (vis/Spaans) en La Rueda (pasta’s). Allemaal in het centrum met een lokaal sfeertje en goed, betaalbaar eten.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ecolodge in de Argentijnse jungle

Reissom: € 698,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: vervoer, 2x diner/ontbijt, 1x lunch, activiteiten met Engelstalige gids

Wellicht onverwacht, maar je kunt in Argentinië een echte jungle ervaring hebben. Op twee uur rijden van Iguazu ligt midden in het regenwoud een bijzondere ecolodge. Het is sfeervol en comfortabel ingericht, opgebouwd uit natuurlijke materialen en heeft een zwembad. Dankzij de grote inzet aan natuurbehoud is de omgeving van de lodge uitgeroepen tot wildlife reserve en het thuis van onder andere vele soorten bomen, apen, geneeskrachtige planten, vogels en de capibara (een soort gigantische cavia). Je kunt hier ontspannen, maar trekt er ook met een gids op uit.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Waterval in het regenwoud
Ecolodge in de Argentijnse jungle
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan