Reizen Argentinie: fly drive Argentinie

Andes outback drive

Fly drive Argentinië vanuit Salta

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Salta – Purmamarca - Salta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 245,- p.p. bij 2 personen (incl. 3 dagen compact huurauto)
Reisperiode: gehele jaar

Drie dagen met je eigen huurauto dwars door het rode hart van Zuid-Amerika. Wij vonden deze omgeving dé verrassing van Argentinië; even geen gletsjers en gure winden maar warmere temperaturen, cactussen, indianendorpjes en roodoranje rotsformaties. Je rijdt vooral over onverharde, desolate wegen, doe het dus rustig aan. De ANWB komt hier niet en je mobiel heeft geen bereik. Weten hoe je een band verwisselt is wel prettig, ervoeren wij... Je slaapt twee nachten in een rustig, klein dorp. Niet de faciliteiten of de aankleding van de knusse refugio maken je verblijf bijzonder, maar juist de locatie. Wanneer je naar buiten loopt, word je omringd door een muur van bergen onder een meestal knalblauwe lucht. De beroemde 'zevenkleurige berg' ligt hier in je achtertuin...

Overnachten: 2 nachten in een knusse refugio tussen de bergen
Excursie: geen
Transport: 3 dagen compact huurauto inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • benzinekosten en overige autohuur kosten

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

fly drive argentinie uitzichtDag 1 Salta – Purmamarca

reistijd circa 4 uur

Na het verblijf in Salta, rijd je vandaag richting de Humahuaca kloof in het noorden van de provincie. Onderweg kom je in Boliviaans-achtige dorpjes en bizar gevormde en gekleurde rotsformaties. Vanaf Salta rijd je in tweeënhalf uur over een smalle en kronkelige weg naar (San Salvador de) Jujuy, de drukke hoofdstad van de provinice. Vanaf hier is het nog anderhalf uur over een geasfalteerde weg. Het eerste stuk is bijna tropisch groen, maar na elke kilometer wordt het landschap droger en dramatischer. Het laatste stuk rijd je al door de rood-oranje Quebrada (kloof) Humahuaca. De altijd waaiende wind veroorzaakt veel stof waardoor wij het niet ideaal vonden om ín een kloofdorpje te verblijven.

fly drive your car argentinieWij kozen voor Purmamarca, enkele kilometers verderop. Je verblijft in een kleine, knusse refugio met eenvoudige maar schone kamers met verwarming (voor ‘s avonds en ’s nachts want dan koelt het flink af). Je onderkomen is gebouwd uit lokale materialen en volgens lokale tradities waardoor het goed past bij het berglandschap rondom.

Nadat we waren geïnstalleerd verkenden wij het rustige dorp. De kleine huizen van aardeklei zijn tegen de Zevenkleurenberg gebouwd; de Cerro de los Siete Colores. Het is de bekendste plek in de Quebrada en dankt z’n kleuren aan de mineralen in de bergen. De lokale bevolking leeft van de verkoop van souvenirs, runt een hotel of restaurantje. Vraag bij de plaatselijke VVV om een wandelroute naar de Cerro de los 7 Colores, ’s ochtends vroeg zijn de kleuren op z’n mooist.

salta fly drive souvenirsDag 2 Purmamarca, verblijf

Vandaag kun je de natuur en dorpen in de Quebrada ontdekken. Wanneer je de plaatsen Maimara, Tilcara en Humahuaca wilt bezoeken, heb je de auto nodig. Kenmerkend voor deze dorpen zijn de geplaveide straten, lemen huizen en kleine kerkjes. De mensen dragen hoeden en poncho’s en kinderen hebben de typische, door zon en wind verweerde gezichten. Ze praten naast Spaans vaak Quechua, de lokale indianentaal die stamt van de Inca’s.

In Tilcara ligt een archeologisch museum en een Incafort. Tussen Tilcara en Humahuaca passeer je de Steenbokskeerkring. Humahuaca ligt aan het einde van de Quebrada op zo’n 60 km rijden van Purmamarca. Op de markt met Indiaanse kunstnijverheid koop je leuke souvenirs en het folklore museum heeft veel interessante dingen.

salta fly drive saltlakesDag 3 Purmamarca – Salta

reistijd circa 3 of 8 uur

Vandaag heb je de keus: nog meer van de omgeving van Purmamarca genieten? Ga dan wandelen, fietsen of paardrijden. Rond 15:00 uur rijd je terug naar Salta via Jujuy en Guïmes. (Reistijd ca. 3 uur)

De alternatieve route, onze persoonlijke favoriet, is om 08:00 uur vertrekken met een volle tank en in een lus, via San Antonio de los Cobres naar Salta te rijden. Dit is een ruige weg, deels onverhard dus het gaat niet snel (max. ca. 40 km/uur). Je wordt beloond met de Salinas Grandes, de zoutvlaktes waar je bizarre foto’s kunt maken. Wanneer je geluk hebt, ligt er een laagje water op de vlaktes waardoor alles weerspiegelt. (Reistijd ca. 8 uur)

De bouwsteen eindigt in Salta waar je meestal nog een nacht verblijft. De meeste reizigers houden de auto en vervolgen de selfdrive Argentinië zuidwaarts waar je gaat fietsen langs (werkende) wijnbodega’s, en gaat proeven natuurlijk. Deze route brengt je langs vruchtbare valleien met Andespieken op de achtergrond en surrealistische vlaktes met metershoge cactussen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan