Argentinie en Chili reis

Passage to Chile

Chili reis - merengebied Argentinie en Chili

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bariloche (Argentinië) – Puerto Varas (Chili) of v.v.
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: boottocht langs watervallen, meren en besneeuwde bergen
Reissom: € 611,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: september - mei

✓ steek over land en water de grens tussen Argentinië en Chili over
✓ prachtige uitzichten over de Andes, vulkanen en meren
✓ al het transport is geregeld
✓ overnachting in sfeervol guesthouse in Puerto Varas

Overnachten: 1 nacht in een sfeervol guesthouse
Transport: transfers, boot-/bustocht Bariloche – Puerto Varas of v.v.
Maaltijden: 1x ontbijt
    • excursies Puerto Varas
    • maaltijden naast het ontbijt
    • fooien

Puerto Varas: meeuwen voeren chili reisDag 1 – Chili reis: Bariloche – Puerto Varas

Je wordt ’s morgens opgehaald en per bus naar de haven gebracht, een half uur buiten Bariloche. Je scheept in op de grote catamaran en rond 08:30 uur vertrek je over het Nahuel Huapi meer naar Puerto Frias.

Je vaart tussen begroeide bergen met besneeuwde toppen. Bij het idyllisch gelegen Puerto Frias meer je aan, de witte Mount Tronador torent boven alles uit. Hier stempel je je paspoort en even later ga je per bus de grens over. Wij reden dit deel in de sneeuw en zagen tegelijk tropisch groene bossen met varens, hangende mossen en bamboebomen. Rond de middag kom je aan in Peulla, Chili. Loop na de lunch (exclusief) hier wat rond in de omgeving. Het verblijf en de excursies zijn hier gericht op seniorenreizigers. Als je hier wilt blijven om te gaan paardrijden of een jetboattour te maken, reserveren we een nacht in het enige hotel wat hier ligt (schitterend maar wel prijzig).

Puerto Varas: Osorno vulkaan chiliNa de lunch vaar je verder over het Lago Esmeralda. Als het lekker weer is, kun je aan dek genieten van een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Om je heen ligt het Vicente Rosales National Park, wat het oudste nationale park van dit continent is. Je passeert talloze watervallen en passeert ze soms van heel dichtbij zodat je het stuifwater in je gezicht voelt. Rond 15:00 uur ga je aan land en reis je per bus verder naar de Petrohue Falls. Ze zijn niet hoog maar maken indruk door de enorme kracht waarmee het water zich tussen de rotsen perst.

De laatste anderhalf uur rijd je langs het meer met uitzicht op de Osorno vulkaan. Als je Puerto Varas nadert en het is al een beetje fris geworden, zie je rookpluimen opstijgen uit de schoorstenen van de houten, Duits aandoende dakpanhuisjes. Je wordt afgezet bij een centraal gelegen guesthouse met gezellige woonkamer met open haard.

Puerto Varas, ChiliDag 2 – Puerto Varas – Puerto Montt, vertrek

Na het ontbijt word je van Puerto Varas naar Puerto Montt gebracht, een rit van zo’n 20 minuten. Bij aankomst op de luchthaven van Puerto Montt eindigt deze bouwsteen. We zorgen ervoor dat de transfer aansluit op je vertrekkende vlucht. Je kunt nu kiezen voor een vlucht naar Santiago de Chili of naar Punta Arenas, in het zuiden van Chili.

Smaakte deze lakecrossing naar meer, dan kunnen we de selfdrive door het merengebied in omgekeerde volgorde inplannen. Je rijdt op eigen tempo met onze routebeschrijving langs meren en vulkanen.

Puerto Varas, Chili reis restaurantTips

Eten & drinken:

In Puerto Varas eet je vis en dan met name zalm en forel. We aten onvergetelijk in het sfeervolle Las Buenas Brasas, een klein, Duits huisje, wat verstopt zit in Calle San Pedro. De Chileense wijn die erbij geserveerd werd was niet te versmaden. Andere restaurants die elke local je zal aanraden: La Olla (wat chiquer, aan het water), Merlin en Siroco.

Excursies Puerto Varas:

Blijf je een of twee dagen langer in Puerto Varas, dan zijn er veel leuke excursiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je eigen zalm in het meer gaan vangen tijdens een visexcursie of met de kabelbaan naar het uitzichtpunt op de Osorno gaan.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan