argentinie-reis-tango

Romantiek en oud chique

Buenos Aires startpakket

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Buenos Aires
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 235,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Een reis door Argentinië start in de hoofdstad Buenos Aires, een naam die voor veel reizigers doet denken aan de tango en Maradona, maar ook aan het bewogen verleden met Evita en de Dwaze Moeders. Wij regelen een transfer bij aankomst en een ontvangst door onze lokale partner, zodat je goed voorbereid en boordevol tips aan de reis door het land van Maximá begint. We kiezen voor twee nachten in een sfeervol hotel in de wijk Palermo, een hippe en gezellige wijk vanwege de gemoedelijke sfeer. Laagbouw, straten met kinderkopjes, statige panden en oude bomen vormen het straatbeeld. Ook zijn er veel winkels en restaurants. De volgende dag neemt een Porteño (inwoner van Buenos Aires) je mee langs zijn favoriete plekken. Samen reis je met het openbaar vervoer naar dat een leuke barretje of straatje en kom je meer te weten over het échte leven in de hoofdstad.

Overnachten: 2 nachten in een kleurrijk hotel in Palermo
Excursie: meet & greet, stadstour met privé-gids
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie, openbaar vervoer tickets
Maaltijden: geen
  • optionele excursies: voetbalwedstrijd van de Boca Juniors (waar Maradona ooit speelde)

  • maaltijden

  • entrees

  • fooien

reis buenos aires stadDag 1 Buenos Aires, aankomst

De meeste reizigers komen ‘s avonds laat aan op het vliegveld van Buenos Aires. Vlieg je niet met KLM/Air France dan land je aan het begin van de dag en heb je alvast een veelbelovend uitzicht over de stad en de haven. In de aankomsthal staat onze vertegenwoordiger te wachten en je ontvangt een informatiepakket inclusief vouchers van hem. Tijdens de rit neemt hij de gehele reis met je door en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Je wordt naar het hotel in de hippe wijk Palermo gebracht, een laagbouwwijk met kinderkopstraatjes, statige panden en oude bomen. In deze populaire wijk zijn veel winkels en restaurants. De kamers van het kleinschalige hotel zijn modern en sfeervol ingericht. Wij voelden ons er direct thuis. Bij de inrichting van het gehele hotel hebben ze oog gehad voor details waardoor je echt een huiskamergevoel hebt.

startpakket Buenos AiresDag 2 Buenos Aires, stadsverkenning met lokale inwoner

De volgende ochtend ontmoet je een echte Porteňo die je vanochtend op sleeptouw neemt. Je bezoekt enkele hoogtepunten van Buenos Aires maar gaat vooral naar zijn favoriete plekken. Je gaat bijvoorbeeld naar het park, drinkt wat in zijn koffiebarretje en slentert samen door zijn favoriete (winkel)straatjes. Wij ervaarden dat je de toeristische hotspots met een reisgids gemakkelijk zelf kunt bezoeken. De typische en bijzondere plekken staan hierin niet beschreven maar laten je juist kennismaken met de andere kant van Buenos Aires. Aangezien de Argentijnse hoofdstad verdeeld is over verschillende wijken en daardoor de afstanden te groot zijn om alles te voet te doen, maak je gebruik van het openbaar vervoer, net zoals een echte Porteňo. Bij aanvang kun je eventuele speciale wensen met je gids bespreken, wellicht dat de bus of metro daar ook langskomt. Rond lunchtijd zet hij je af bij zijn favoriete restaurant waar je afscheid neemt en geniet van een welverdiende lunch (optioneel), je zult wel trek hebben.

 buenos aires maradona’s Middags heb je tijd om zelfstandig op pad te gaan en de wat meer toeristische trekpleisters op te zoeken, je weet immers de weg al een beetje. Wandel langs de gekleurde huizen in La Boca’s bekendste straat en bezoek de begraafplaats waar Evita begraven ligt. ’s Avonds bezochten wij op aanraden van de gids een milonga waar de tango tot in de late uurtjes gedanst wordt. De echte ‘underground-milonga’s raden we af maar je gids weet precies welke voor reizigers de leukste zijn.

Tip:

Wel of geen voetbalfanaat, een wedstrijd van de Boca Juniors bijwonen (waar Maradona ooit speelde) is voor veel reizigers een leuk extraatje. Heb je interesse vraag je reisspecialist om extra informatie.

buenos city cafeDag 3 Buenos Aires, vertrek

Na twee nachten Buenos Aires reizen de meeste reizigers door naar de meest zuidelijke stad. Reis je in het walvisseizoen (tussen juni en december) dan vlieg je door naar de oostkust voor walvisstaarten en autopaden. Heb je een nacht over in je reisschema dan is een extra nachtje in de Argentijnse hoofdstad goed besteed.

Tip:

Porteños eten laat, de restaurants openen pas rond 20.00u hun deuren. We dronken eerst een wijntje in één van de vele wijnbodega’s die Buenos Aires kent. In Palermo raden we wijnbar La Cava de Rovere aan welke dagelijks vanaf 12.00u ‘s middags geopend is.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Romantiek en oud chique - budget hotel

Reissom: € 210,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een boutiek hotel in de statige wijk Recoleta

Liever een goedkoper verblijf, maar wil je geen consessies doen aan sfeer en comfort, kies dan voor het hotel in de chique wijk Recoleta, met statige gebouwen, brede lanen en eeuwenoude bomen. Hier kun je verblijven in een boutique hotel wat veel Argentijnse kunst tentoonstelt. Sfeervol, kleinschalig en vlakbij restaurants, winkels en een metrostation. De kamers zijn niet erg ruim, maar smaakvol ingericht.

Welke optie wil je aanvragen?

Romantiek en oud chique
Romantiek en oud chique - budget hotel
x

Verstuur je reisplan