Reizen Argentinie: Bariloche

Zeven meren in de Andes

Bariloche, merengebied Argentinië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bariloche
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: september - mei

Bariloche is voor Argentijnen zelf Argentinië's meest geliefde en bezochte bestemming. De stad ligt in het Lake District, een gebied midden in Argentinië vol diepblauwe bergmeren; een mooi stukje in Patagonië wat je niet wilt missen. De meren, naaldwouden en witte Andestoppen rondom Bariloche geven een rustige aanblik, maar de stad zelf is met skikledingwinkels en uithangborden van kaasfondue restaurants en Irish pubs op zijn minst levendig te noemen.

Rust vind je vooral buiten Bariloche. We regelen daarom verblijf aan de rand van de stad. Zo heb je het beste van twee werelden en kan je een halve dag relaxt kajakken over een van de stille bergmeren. Vanuit je kamer heb je uitzicht over het meer. Als dat niet bijdraagt aan een paar ontspannen dagen...

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel aan het water bij Bariloche
Excursie: halve dag kajakken met gids
Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie
Maaltijden: 2x ontbijt, snacks
Overig: uitrusting
  • optionele excursie: zeven meren route (rondje Andes), bootexcursie naar Isla Victoria (€140,- p.p. incl. lunch)

  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

bariloche liggingDag 1 Bariloche, aankomst

Je wordt van de luchthaven naar het hotel nabij Bariloche gebracht. We vonden enkele kleinschalige hotels met leuke sfeer op loopafstand van het centrum van de stad, waar je je meteen thuis voelt. Neem oordopjes mee want het kan zo maar zijn dat er ‘s nachts een groep lallende studenten langskomt, Bariloche is namelijk erg geliefd onder net afgestudeerden. Vanuit je kamer heb je uitzicht over het meer wat het voor ons direct weer goed maakte.

Op 25km buiten de stad vind je een van de mooiste hotels ter wereld, het Llao Llao resort waar ook prins Willem Alexander en Maxima verbleven. Llao Llao heeft de looks van een Normandisch landhuis en werd ontworpen door Alejandro Bustillo, hij wist er een werkelijk magische sfeer te creëren door natuurlijke materialen te combineren met eigenzinnige vormen en slimme kleurnuances. Het gebied is zeer geschikt om een mooie wandeling te maken. Drink na afloop een kopje thee in het restaurant van het hotel. Ook in de keuze aan restaurants zijn de Alpen invloeden merkbaar: Casita Suiza heeft kaasfondue, steengrill en zelfs zuurkool en kuchen (taart). Of neem forel bij Familia Weiss, je bent toch in ‘t Merengebied.

Reis Bariloche Patagonie: kayakkenDag 2 Bariloche, kayaktocht

Deze ochtend ben je eerst vrij om de stad wat te verkennen. Het is een kwartier lopen naar het centrum, het Centro Civico. Onderweg zie je winkels met -niet erg hippe- skikleding en chocolade. Op het plein vind je een VVV bureau en het hoog aangeschreven Patagonia museum (dinsdag gesloten); Bariloche ligt in noord Patagonië. Ga in elk geval een van de chocoladewinkels van Mamuschka in en verwen jezelf…

De middag ga je dan ‘de stad uit, de bergen in’. Je wordt om 14:00 uur opgehaald en rijdt in een klein half uurtje naar Lago Gutierrez. Hier ga je na een briefing samen met een gids per kayak het meer op. De volgende twee uur glijd je over het meer. Grootse bergen met witte toppen om je heen, dichte naald- en loofbossen en verder stilte, af en toe vogelgefluit. Om ongeveer 18:00 uur ben je terug bij het hotel.

Reis naar Patagonie: Bariloche autoDag 3 Bariloche, vertrek

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Omdat Bariloche midden in Argentinië en vlakbij de Chileense grens ligt is het een handig draaipunt. Neem de nachtbus naar Puerto Madryn voor Walvisstaarten en autopaden of vlieg naar watervallen bij Iguazú.

De Passage to Chile is een indrukwekkend boot-bustraject dwars door de Andes. De route door de bergen kostte vroeger drie maanden en kon alleen te voet of te paard. Nu is het allemaal comfortabel met catamaranboten, aircobussen en uitleg van gediplomeerde gidsen bij de grens. Niet alleen een manier om van A naar B te komen maar een hoogtepunt op zich.

Zeven meren route:

Over land loopt ten noorden van Bariloche de ‘Ruta de los Siete Lagos’ naar San Martin de los Andes: 150 km deels onverharde, bochtige wegen langs zeven meren en door stille berglandschappen. Het lijkt alsof je in de Alpen bent. Alleen met de auto kun je hier optimaal van genieten vinden wij. Vraag je reisspecialist naar het ‘Rondje Andes’, een route van twee of drie dagen waarbij je in San Martin slaapt.

bariloche-paardrijdenEen extra dag in Bariloche

Vanwege de natuur en de gezelligheid is het een logisch idee om wat langer in Bariloche te blijven. Ga dan op de bootexcursie naar Isla Victoria. Met een catamaran vaar je vanaf Puerto Panuelo (bij het Llao Llao resort) in een half uur naar het eiland waar je je eigen plan trekt en wandelt door het zeldzame, kaneelkleurige arrayanesbos. Prijs € 140,- p.p. inclusief lunch op het eiland. Rond 19:00 uur ben je terug in het hotel.
Wil je actief: ga hier dan paardrijden of huur een mountainbike en fiets langs het meer, dan omhoog naar de Cerro Campanario (mooi uitzicht, wel pittig, ook per kabelbaan bereikbaar) of de Cerro Otto (lager, uitzicht in roterend restaurant).

Verstuur je reisplan