Reizen Argentinie: Perito Moreno

Je eigen Argentinië reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Argentinië reizen van twee tot vier dagen, verspreid door het land. Door de bouwstenen te combineren kun je je eigen Argentinië reis samenstellen. Daarnaast kun je een combinatie maken met onze bouwstenen in Chili (en Paaseiland). Ook kun je een van onze individuele Argentinië en Chili rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Argentinië specialisten Corina en Renate helpen je graag verder.

Kies je favoriete Argentinië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Buenos Aires
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 235,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Argentinië reizen starten in Buenos Aires; een stad met de romantiek van Parijs, culinair genot vergelijkbaar met Italië en de dynamiek van New York. Vanuit de sfeervolle wijk Palermo, waar je verblijft, ga je met een inwoner van de stad naar de leuke plekken, straatjes en wijnbarren achter de zelf makkelijk te vinden highlights. 

Struin door de volkswijk La Boca waar Maradona opgroeide en het chique Recoleta, Maxima’s favoriete wijk. De ontmoeting met onze lokale partner zorgt ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en wat extra ‘inside’ informatie hebt voor je Buenos Aires verblijf. Bienvenido a Argentina!
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Romantiek en oud chique
Romantiek en oud chique - budget hotel
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Argentinië reis!

Reisschema: Peninsula Valdes
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 361,- p.p. bij 2 personen (incl. 3 dagen compact autohuur)
Reisperiode: juli - december

Dit is dé walvisbouwsteen van je Argentinië reis. Doordat je op het schiereiland Valdes verblijft, heb je de mogelijkheid om ’s ochtends met een kleine zodiac rubberboot op zoek te gaan naar deze waterreuzen voordat de grote groepen toeristen uit Puerto Madryn er zijn. De rest van de dag ga je met je huurauto op zoek naar zeeolifanten, pinguïns, dolfijnen en orka’s. 

Je bepaalt zo zelf hoe lang je de beestenwereld aanschouwt. Tijdens de strandwandeling ‘s avonds zie je, met wat geluk, de walvisstaarten zwaaien. Wie ‘pech’ heeft, ziet ‘alleen’ de Patagonische zonsondergang.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Walvisstaarten en autopaden
Walvisstaarten en autopaden - Special stay strandhotel
x
+
Reisschema: Peninsula Valdes
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 260,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juli - december

Argentinië is bekend om z’n wilde ruige natuur, maar wildlife zie je eigenlijk niet veel. Behalve bij Peninsula Valdes, hier ga je naartoe om op je Argentinië reis (wilde) dieren te spotten. Omdat je verblijft in een vissershaven op het vasteland in plaats van op het schiereiland kun je ook met een kleinere portemonnee op zoek naar zeehonden, -leeuwen, -olifanten, dolfijnen, grote vogelsoorten, gordeldieren en afhankelijk van het jaargetijde bultrugwalvissen, orka’s en pinguïns. 

Per bus maak je samen met een klein internationaal reisgezelschap een dagtocht over het eiland.
verder lezen

Reisschema: Ushuaia
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 167,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Ushuaia, een veelbelovende naam van de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. De meeste reizigers zien niet veel meer dan het beroemde ‘fin del mundo’ bord en dat vinden wij zonde. Kies hier zelf je beleving en bezoek de hoogtepunten van het national pak Tierra del Fuego in vogelvlucht of maak een boottocht door het beagle kanaal.

Welke optie wil je aanvragen?

Vuurland, waar de Zuidpool begint…
Ochtendexcursie naar natuurpark Tierra del Fuego
Boottocht door Beagle kanaal
x
+
Reisschema: El Calafate
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 467,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Immense wit-blauwe gletsjers is een beeld wat bij veel mensen boven komt drijven bij het horen van ‘Patagonië’. Deze bouwsteen ontbreekt dan ook op geen enkele Argentinië reis. Tijdens de wandeling over aangelegde platformen heb je goed zicht op de immense Perito Moreno gletsjer. We combineren dit met een mini-trekking op de gletsjer. Met ijzers onder je schoenen trek je in een kleine internationale groep het ijs over. 

Nu zie je pas echt hoe indrukwekkend de gletsjer is! Het is een prijzige bouwsteen, maar als je dan eindelijk in Patagonië bent, dan mag je dit volgens ons niet missen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

IJzers onder, gletsjer op
IJzers onder, gletsjer op - Special stay
Paardrijden bij Calafate
x
+
Reisschema: El Chaltèn
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 278,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - mei

Spitsige rotsformaties, ijskoude beekjes en met sneeuw bedekte bergpieken. Het gebied rondom het beroemde Fitz Roy massief is dé plek als je wilt wandelen in het Argentijnse Patagonië. Minder bekend dan het nationale park Torres in buurland Chili, maar minstens zo ruig. Bijkomend voordeel van Chalten is dat je vanuit het stoffige, kleine dorp op eigen houtje de ruige natuur in wandelt. 

Volg één van de vele routes, ook geschikt voor de minder getrainde benen. Wij zorgen voor proviand, jij zoekt de perfecte lunchplek met het beste uitzicht.
verder lezen

Reisschema: Bariloche
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 258,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: september - mei

Even geen gure wind, ruig landschap en wandelschoenen. De komende dagen verblijf je net buiten het bij Argentijnen zo geliefde Bariloche, bekend om het merengebied dat ingeklemd ligt tussen de Andes. Wij noemen dit gebied daarom ook wel het Zwitserland van Argentinië; zelfs de kaasfondue, Kuchen en houten chalets vind je er terug. 

Neem hier de tijd om je reisverslag bij te werken of rond te struinen in het centrum met souvenir- en (niet erg hippe) kledingwinkels. Voor de afwisseling regelen we een kano excursie met gids, dus laat je benen uitrusten en je armen het werk doen. Al peddelend tussen de immense bergen genoten wij van het rustige Heidi-landschap van Bariloche.
verder lezen

Reisschema: Bariloche (Argentinië) – Puerto Varas (Chili)
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 528,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: september - mei

Dit is dé manier om Argentinië reizen met een Chili reis te combineren en geen tijd te verliezen. Vanaf Bariloche reis je afwisselend per bus en per boot dwars door de Andes naar het langgerekte buurland. Naarmate je Chili nadert doemen de eerste witgetopte vulkanen voor je op, mits de wolken je dit uitzicht niet onthouden.

De tocht eindigt in Puerto Varas, een dorpje met Duitse dakpanhuisjes en ‘kuchen’ in de etalages. De enige aanbieder van dit traject houdt de prijzen kunstmatig (heel) hoog, vandaar het prijsverschil met onze andere bouwstenen.
verder lezen

Reisschema: Salta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 328,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Als het van mei tot oktober in het zuiden van Argentinië winter is, loop je in het noordelijke Salta in een T-shirt en korte broek. In deze zonnige stad vol koloniale praal, eet je empanadas op een terras en zie je de charmante bevolking van hooglandindianen voorbij lopen in poncho. De volgende duik je het echte gaucho leven in.

Te paard ontdek je de omgeving waarna je geniet van een goed glas wijn en een steak en gitaarklanken tijdens een traditionele bbq. Je overnacht vervolgens op de ranch. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van Salta, in gaucho galop.
verder lezen

Reisschema: Cafayate - Cachi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 232,- p.p. bij 2 personen (incl. 3 dagen compact huurauto)
Reisperiode: gehele jaar

Waar iedereen tijdens Argentinië reizen voor de Argentijnse wijnen naar het toeristische Mendoza gaat, gaan wij naar het minder bekende en kleinschalige Cafayate in het noorden van Argentinië. Combineer deze wijnbouwsteen met onze (selfdrive) bouwstenen ‘Salta, in gaucho galop’ en ‘Andes outback drive’ zodat je de veelzijdigheid van het noorden ontdekt zonder een extra binnenlandse vlucht nodig te hebben. 

Je slaapt in Cafayate op loopafstand van je eerste wijntje, een must in deze regio vinden wij. Autorijden en wijn drinken gaan niet samen, dus regelen we bij aankomst fietsen zodat je op eigen gelegenheid bekende en minder bekende werkende wijnbodega’s kunt bezoeken. Ook regelen we een nacht in het adobe dorpje Cachi vlakbij de cactus-route.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

¡Salud! Op de wijnroute
¡Salud! Op de wijnroute - Special stay wijnbodega
x
+
Reisschema: Salta – Tilcara - Salta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 251,- p.p. bij 2 personen (incl. 3 dagen compact huurauto)
Reisperiode: gehele jaar

De charme van Salta is al groot en eenmaal de stad uit, kom je in een deel van Argentinië wat niks meer te maken heeft met bergmeren en gletsjers. De Andes hier is grillig met ravijnen, spierwitte zoutvlaktes en dorre Altiplano. Daarboven meestal een strakblauwe hemel. Je rijdt per huurauto door het ruige landschap van rood gekleurde rotsformaties en over onverharde wegen door desolaat landschap vol indianencultuur.

Je combineert deze fly drive Argentinië gemakkelijk met de (selfdrive) bouwstenen ‘Salta, in gaucho galop’ en ‘¡Salud! op de wijnroute’.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Andes outback drive
Lama wandeling met lunch
x
+
Reisschema: Iguazú watervallen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 288,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Na een intensieve reis vonden we het fijn om af te sluiten in een warme omgeving. Niet aan het strand, want dat heb je niet echt in Argentinië, maar in het tropische noorden. Hier bulderen de Iguazu watervallen over een breedte van 2,7 km naar beneden in de vochtige jungle. We vonden een knusse posada met zwembad en airco in de kamers. De watervallen liggen praktisch in de ‘achtertuin’… 

Wij waren verrast dat we deze highlight nog konden meepikken op onze Argentinië reis. Even ontspannen en weer opladen in een aangenaam klimaat voordat je terugkeert naar huis.
verder lezen

Reisschema: Rio de Janeiro/Copacabana
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: gehele jaar

Rio de Janeiro…  Een immens Christusbeeld, brede palmenstranden en op je slippertjes flaneren over de boulevard. Dit is de strand afsluiting van je Argentinië reis, vooral handig in combinatie met de Iguazu watervallen. We regelen een eenvoudig hotel vlakbij de beroemde stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema, waar je tenslotte voor komt. 

Waar Argentinië het strand mist, geniet je hier van het onbezorgde leven en ontspan je met een caipirinha cocktail in de hand.
verder lezen

1
van
13
x

Verstuur je reisplan