Bouw je Argentinië familiereis

Individuele familiereis Argentinië

Met het gezin een reis naar Argentinië maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Argentinië is geschikt voor het hele gezin. Veken Buenos Aires op de fiets, bezoek gaucho’s die je meenemen op hun stoere paarden en maak een spannende bootsafari bij de Iguazu. Een relaxte rondreis door het noorden van Argentinië die eventueel nog uit te breiden is met een strandverblijf in Rio de Janeiro, Brazilië.

 

Goed om te weten

Reisafstanden
Vanwege de grote afstanden tussen de bouwstenen ontkom je niet aan enkele binnenlandse vluchten, maar je kunt ook trajecten met een expresbus afleggen, per boot of met een privé-transfer. In het noorden is het ook mogelijk om een auto te huren.

Slaapplekken
Wij werken in Argentinië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisperiode
Zit je vast aan de zomervakantie? Dan raden we Patagonie af, maar niet getreurd. Onze bouwstenen in het noorden kunnen het hele jaar door. Hier vind je de Iguazu watervallen, wijnbodega’s en gaucho’s te paard maar ook de selfdrive langs roodgekleurde bergen en immense cactussen. Ook kun je in de zomervakantie walvissen spotten voor de kust van Peninsula Valdes.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Zuid-Amerika.

 

Argentinië combineren met Chili?

Je kan Argentinië op verschillende manieren combineren met het langgerekte en smalle buurland Chili, het land van vulkanen, meren, wijnen en Paaseiland. Hier vind je handige vakantie tips en reissuggesties die zijn samengesteld door ons team van ervaren reizigers die zelf rondreisden door beide landen.

 

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Argentinië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja